Τρίτη, 25 Απριλίου 2017 09:27

Κόουτς, δεν είσαι πια στην Ελλάδα

Από :

Το βράδυ της περασμένης Τρίτης, μετά το 1-0 της ομάδας του επί της Μπασκόνια, ο Δημήτρης Ιτούδης έδειξε να ενοχλείται ιδιαίτερα από το γεγονός πως ο κόσμος της ΤΣΣΚΑ δεν πήγε μαζικά στο γήπεδο για να υποστηρίξει την προσπάθεια της. Σε μια αρένα όπου χωρά κάτι περισσότερο από 13 χιλιάδες κόσμο, βρέθηκαν μόλις 7.000 άνθρωποι και σίγουρα μια τόσο μικρή προσέλευση σε πρεμιέρα playoff δεν θα μπορούσε παρά να αποσπάσει κυρίως αρνητικούς σχολιασμούς, όπως είναι λογικό.

Ο Έλληνας κόουτς είπε εν ολίγοις πως "δεν ξέρω τι παραπάνω περιμένει ο κόσμος από αυτή την ομάδα. Πραγματικά, δεν μπορώ να το καταλάβω" κι εν συνεχεία αναρωτήθηκε "η ΤΣΣΚΑ Μόσχας έχει μόνο 7.000 φιλάθλους;". Σε τελική ανάλυση, άδικο δεν έχει. Δηλαδή, το credit - ανταμοιβή του κόσμου προς την ομάδα για την 2η θέση και την συνολική πορεία της στην κανονική περίοδο - ως εν ενεργεία πρωταθλήτρια Ευρώπης - ήταν αυτό; Το μοσχοβίτικο κοινό αντιμετώπισε το ματς σαν ένα απλό παιχνίδι της regular season και δεν γέμισε το γήπεδο, δίχως να αντιλαμβάνεται κι ίσως να υποτιμά την κρισιμότητα και τις ιδιαιτερότητες ένος τέτοιου αγώνα. Δύο ημέρες αργότερα, στο Game 2 της σειράς, η ρωσική ομάδα έκοψε περίπου 1.600 εισιτήρια περισσότερα, υπήρξε δηλαδή μια μικρή βελτίωση, ο κόσμος ήταν σαφώς πιο ενεργός κι αντεπεξήλθε κάπως στο "κάλεσμα" του Ιτούδη, αλλά και πάλι, η ατμόσφαιρα του γηπέδου της ΤΣΣΚΑ σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να συγκριθεί με την αντίστοιχη των υπολοίπων ομάδων της οκτάδας.

Οι αιώνιοι έκαναν εύκολα sold out - όπως αναμενόταν - κόντρα σε Φενέρ κι Έφες, την ώρα που στην Ισπανία, η Ρεάλ Μαδρίτης είχε κατά μέσο όρο 10.500 εισιτήρια στα δύο παιχνίδια με την Νταρουσάφακα. Μπορεί η ΤΣΣΚΑ να θεωρείται από πολλούς ίσως η πιο classy ομάδα της γηραιάς ηπείρου, επειδή διαθέτει τεράστια μπάτζετ, σπουδαίους παίκτες, ιδιωτικό τζετ για τις μετακινήσεις και γενικώς πολύ καλή οργάνωση σε όλα τα επίπεδα (αγωνιστικά και μη), αλλά χάνει κατά πολύ στο θέμα έδρα κι αυτό επιβεβαιώθηκε περίτρανα για ακόμη μια φορά την εβδομάδα που πέρασε. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως σε κάθε Final Four που πηγαίνει, οι φίλοι της που την ακολουθούν δεν είναι ποτέ πολλοί. Άλλοι... "σκοτώνονται" για ένα εισιτήριο κι αυτοί δυσκολεύονται να τα εξαντλήσουν. Κι είναι όντως περίεργο, καθώς μιλάμε για μια ομάδα με διαχρονικότητα στο υψηλότερο ευρωπαϊκό επίπεδο και ως οργανισμός γενικότερα είναι από τους σπουδαιότερους και δημοφιλέστερους εντός Ρωσίας.

Αναμφίβολα η κουλτούρα παίζει τον ρόλο της, αφού το μπασκετικό κοινό που ανέκαθεν ακολουθούσε τις ρωσικές ομάδες δεν πλησίαζε το επίπεδο των Βαλκάνιων, των Τούρκων και γενικότερα των Μεσόγειων, αλλά ρε παιδιά, ολόκληρη ΤΣΣΚΑ Μόσχας, έχει μόνο 7.000 κόσμο; Κόουτς, λογικό το παράπονο σου, αλλά μην ξεχνάς πως δεν είσαι πια στην Ελλάδα. Η ατμόσφαιρα του κατάμεστου ΟΑΚΑ, όπου δεν έπεφτε καρφίτσα, που συνήθιζες να βλέπεις όταν ήσουν στον Παναθηναϊκό απέχει παρασάγγας από την "ψυχρή" MegaSport Arena, η οποία ήταν μόλις 10η σε προσέλευση μεταξύ των 16 ομάδων της φετινής διοργάνωσης.

 

 PODCASTS

Basketballguru.gr 2018 All righs reserved.      Designed and Developed by Web Rely