Σάββατο, 12 Σεπτεμβρίου 2020 11:26

We got playoffs - 3: Μπάσκετ Ανατολής

Aπό :

Μια από τις καλύτερες σειρές των τελευταίων ετών ολοκληρώθηκε με την πρόκριση των Celtics, στη Δύση παίζουν μπάσκετ «Ανατολής», με τις άμυνες να έχουν κι εκεί φέτος τον πρωταγωνιστικό ρόλο και όλα αυτά τα καταγράφουν σε ένα ακόμα “ We Got Playoffs” οι Giorgos B., Νίκος Ραδικόπουλος και Gus Χρυσοχού.

Πράσινο game 7

Η σειρά Celtis-Raptors ήταν από τις καλύτερες των τελευταίων ετών, με τις δύο ομάδες να φτάνουν μέχρι το τελευταίο λεπτό του game 7, για να λύσουν τελικά τις διαφορές τους μέσα από αμυντικές προσπάθειες. Εκείνες της Βοστώνης (Williams, Smart) αποδείχτηκαν οι καθοριστικότερες, μαζί με το έκτο φάουλ του τρομερού Kyle Lowry. Το είπαμε προ ολίγου "μπάσκετ Ανατολής", αλλά μάλλον θα πρέπει να το πούμε σκέτο μπάσκετ, υπό την έννοια πως η φετινή postseason συνεχίζει διαρκώς να μας υπενθυμίζει τις χαώδεις διαφορές μεταξύ του αθλήματος της κανονικής περιόδου και εκείνου που παίζεται στην τελική ευθεία. Αυτό το τελευταίο, είναι μακράν το καλύτερο μπάσκετ του κόσμου, γεμάτο με physical game και προπονητική τακτική. Το σημαντικότερο; Δείχνει έτοιμο να ξεπετάξει γρήγορα γρήγορα τους αφορισμούς της στατιστικής, περιφρονώντας τις 'σωστές συνταγές και αναδεικνύοντας την αξία των προσαρμογών και της ειδικής προετοιμασίας. Όταν δε σε μία σειρά αγώνων συναντιούνται προπονητές, όπως ο Nurse και ο Stevens, τότε μπορούμε να περιμένουμε την υψηλότερη δυνατή ποιότητα μονομαχίας.

Αν με ρωτάτε πάντως, την διαφορά τελικά δεν την έκαναν ούτε οι λεπτομέρειες, ούτε οι ελιγμοί στα πινακάκια, παρότι όλα αυτά μαζί παρήγαγαν σούπερ θέαμα. Τη διαφορά στη σειρά συνολικά, την έκανε η απόδοση των δύο μεγαλύτερων σταρ (ή καλύτερων παικτών) των δύο ομάδων. Ο Jayson Tatum ήταν και χθες καταπληκτικός (24-10-5 στη σειρά), ο Pascal Siakam ήταν για ακόμη μια φορά σκέτη απογόητευση. Είναι ελάχιστες οι εξαιρέσεις κατά τις οποίες σύνολο προχώρησε μέχρι το τέλος, χωρίς να παίζει καλά το αστέρι του και όσο κι αν δόθηκε μία ιδέα πως ο Lowry μπορεί να είναι τελικά το βαρύτερο asset των Ράπτορς, συνολικά είναι ο Siakam, που στη σειρά πέτυχε μόλις 15 πόντους ανά παιχνίδι, με αποκρουστικά ποσοστά εντός πεδιάς (38%) και απλώς ανύπαρκτα στα τρίποντα (12,5%). Ευθύνεται για αυτό ο Jaylen Brown και η άμυνα των Celtics συνολικά; Ευθύνεται. Εξίσου όμως, φαίνεται να έχει παίξει ρόλο η ψυχολογία του ίδιου του Siakam, που καθόλη τη διάρκεια των αγώνων του bubble, απλά δεν είναι καλά. Θυμίζω πως ο παίκτης είχε εκφράσει τις αντιρρήσεις του, ως προς το περιβάλλον διεξαγωγής της posteason, κυρίως επειδή αποκόπτει τους παίκτες από τα δρώμενα των ημερών.

Μετά την πρόκριση των Celtics, έρχεται τώρα μία άλλη σειρά, που μυρίζει μέσες άκρες το ίδιο άρωμα. Δύο σούπερ προπονητές, δύο από τις τρεις καλύτερες αμυντικές ομάδες των φετινών playoffs (ή άλλη ήταν οι Raptors), δύο σύνολα που απλώνουν σκορ και αρμοδιότητες και κυρίως ... Jimmy εναντίον Jayson, σε ένα match up που ίσως προκύψει αυτούσιο σε πολλές κατοχές, ανεξάρτητα από τα όποια αρχικά προπονητικά πλάνα. Είναι πολύ καλά παιδιά και οι δύο. Πού το ξέρω; Σιγά το δύσκολο, εδώ ο Καλκαβούρας είναι κολλητός του Chris Middleton, άρα και εγώ έναν καφέ με τα παιδιά θα τον πιω πού και πού. - Giorgos B.

To τέλος του Billy Donovan από τους Thunder

Αρκετή συζήτηση έχει προκληθεί από την (κοινή, όπως ανακοινώθηκε) απόφαση των Thunder και του Donovan να μην ανανεώσουν τη συνεργασία τους και να χωρίσουν τους δρόμους τους. Πολύ κόσμος μάλιστα, σχεδόν αυτόματα θεώρησε την απόφαση της ομάδας Oklahoma εγκληματική, μιας και αφήνουν να φύγει έναν προπονητή που ξεκάθαρα φέτος ήταν overachiever. Πήρε μία ομάδα με τα περισσέματα της καλοκαιρινής ολικής αναμόρφωσης του franchise, ξεκίνησε με μόλις 1,4% πιθανότητες να μπει στα playoffs και κόντρα σε όλα αυτά έφτασε μία από τις ομάδες φαβορί της Δύσης στο τελευταίο σουτ Game-7 της σειράς, έχοντας στο ενδιάμεσο κατακτήσει το βραβείο του Προπονητή της Χρονιάς από τους συναδέλφους του.

Και αυτό με τον Gilgeous-Alexander σχεδόν απόντα από τον κρίσιμο αυτό αγώνα, τον Gallinari δεδομένα απόντα και τον παίκτη-αποκάλυψη (του) Lu Dort, να μαθαίνει on the fly να σουτάρει στο συγκεκριμένο παιχνίδι.
Τι παραπάνω θα μπορούσε να του ζητήσει κανείς;

Η δική μου απάντηση είναι μάλλον με την πλευρά των αιρετικών και θα απαντήσω «πολλά». Ο Donovan δεν κρίνεται για μία μόλις σεζόν στην Oklahoma, αλλά για πέντε. Και σε αυτές τις πέντε σεζόν είχε τη μία τους Durant και Westbrook, την άλλη τους Westbrook και Paul George, την τρίτη τον Westbrook MVP, την τέταρτη τον Westbrook και τους all stars αφού έφυγαν από τα χέρια του Oladipo-Sabonis. Και παρόλα αυτά μόλις μία κατάφερε να περάσει πέρα του πρώτου γύρου των playoffs και σε αυτήν, τη σεζόν με Durant και RW, έχασε παρά το προβάδισμα με 3-1 που είχε.

Υπό τις οδηγίες του δεν είδαμε τρομερή εξέλιξη σε παίκτες (φέτος ίσως μόνο με τους Bazley και Dort), αντίθετα οι Oladipo και Sabonis με το που άλλαξαν ομάδα απογειώθηκαν, δεν είδαμε ούτε κάτι τρομερό τακτικά, πέρα από την ισοπέδωση των Spurs, στην πρώτη σεζόν του, πριν τον αποκλεισμό από τους Warriors. Αντίθετα, το να μην μπορεί η ομάδα του να κάνει καν επαναφορά μετά από δύο time outs σε έβδομο παιχνίδι είναι κάτι που πρέπει να του χρεωθεί και να του χρεωθεί ακριβά. Σε τέτοιο επίπεδο, τέτοια αδυναμία δεν δικαιολογείται.

Σε όλα τα παραπάνω η ευθύνη είναι πιθανό να πρέπει να αποδοθεί αλλού και όχι στον ίδιο. Για την ακρίβεια, για κάθε προηγούμενη χρονιά που έκατσε στον πάγκο των Thunder στο παρκέ είχε (και έπρεπε να έχει) την μπασκετική μαύρη τρύπα που ακούει στο όνομα Russell Westbrook, έναν παίκτη που κάθε συμπαίκτης δίπλα του φαίνεται να αποδίδει σοβαρά κατώτερα των δυνατοτήτων του (ακόμα και ο KD για παράδειγμα, τη χρονιά του τραυματισμού του πήρε το MVP), ίσως με μόνη εξαίρεση τον Paul George.

Μα ακόμα και έτσι, το γεγονός πως υπέγραψε με τους Thunder για να προπονεί τους Durant και Westbrook και από την επόμενη σεζόν η ομάδα θα κάνει rebuilt γύρω από τον SGA, δείχνει το πόσο οι όροι της αρχικής σύμβασης μεταξύ αυτού και ομάδας είχαν μεταβληθεί, σε τέτοιο βαθμό που το «κοινή συναινέση» να ήταν η δέουσα επιλογή. - Νίκος Ραδικόπουλος

O Playoff Rondo και η Άμυνα των Lakers

Από το 2012 (και τον τότε σοβαρό τραυματισμό του) και ύστερα ο παίκτης Rondo κάθε Οκτώβρη ως και Απρίλη ήταν πιο κοντά σε βαριεστημένο γυρολόγο, παρά σε κανονικό παίκτη της Λίγκας. Dallas, Sacramento, Chicago, Νέα Ορλεάνη ήταν οι ενδιάμεσοι σταθμοί της περιπλάνησής του, ωσότου καταλήξει από πέρσι στο Los Angeles και τους Lakers. Σταθερά ωστόσο σε αυτή τη διαδρομή, η μεταμόρφωσή του σε Playoff Rondo με το που οι ομάδες έμεναν 16. Με την εξαίρεση πάντα του Dallas, όταν και εμφανώς τα παράτησε, δεν ασχολήθηκε (με αποτέλεσμα κυνικά ο Carlisle να τον πετάξει εκτός), ο Rondo είχε εξαιρετικές εμφανίσεις με τους Bulls και 2-0 τους Celtics σχεδόν μόνος του το 2017 (με τους Celtics να περνάνε με 4-2 μετά τον τραυματισμό του), εξαιρετικές εμφανίσεις και με τους Pelicans το 2018, όπου καθάρισαν σαν αυτό τους Blazers στον πρώτο γύρο, στη μοναδική πρόκριση του franchise.

Με βάση τα παραπάνω, ίσως δεν θα έπρεπε να μας κάνει εντύπωση που και φέτος, όπως ο Goofy στα Μίκυ Μάους έτρωγε το μαγικό φιστίκι του μεταμορφωνόταν σε Super Goofy, έτσι και ο Rondo στα παρκέ της Disney World μεταμορφώθηκε και πάλι σε Playoff Rondo.

Στα τρία παιχνίδια που αγωνίστηκε, οι Lakers τα κέρδισαν άπαντα, με τον δαιμόνιο Rajon να έχει κατά σειρά:

  • ·         11 πόντους / 10 rebounds / 8 assists / 38%
  • ·         21 πόντους / 9 assists / 1 κλέψιμο / 37%
  • ·     10 πόντους / 9 assists / 5 κλεψίματα / 41%

Μπαίνοντας παράλληλα στο club των παικτών με 1.000 assists στα Playoffs.

Μα το κυριότερο, ο Rondo έχει καταφέρει να περιορίσει τον Harden και τους Rockets στην άμυνα.

Οι Lakers έχουν γίνει η πρώτη ομάδα κόντρα στην οποία οι Rockets σουτάρουν με πάνω από 40% από το τρίποντο και δεν κερδίζουν. Κάτι τέτοιο έγινε και στις τρεις ήττες τους στη σειρά, την στιγμή που ως τότε ήταν στο 16-0 όποτε σούταραν με αυτό το ποσοστό ευστοχίας και πάνω πίσω από τα 7.25.

Ένας καθοριστικός παράγοντας για να συμβεί αυτό είναι η συνολικότερη αμυντική λειτουργία των Lakers. Το πλάνο της ομάδας του Frank Vogel είναι να μην δώσουν με τίποτα τα τρίποντα στο Houston, και ιδίως τα αγαπημένα τους corner threes, αλλά, αντίθετα, να τους ανοίξουν τους διαδρόμους προς το καλάθι, ώστε να πέσουν πάνω στους Davis και LeBron. Το σωματικό και αθλητικό πλεονέκτημα των δύο έναντι των “Pocket Rockets” έχει κάνει το ζωγραφιστό των Lakers blood bath για την ομάδα από το Texas, με τις μπάλες να πετάγονται δεξιά και αριστερά τρομακτικά τακτικά από τις παλάμες των δύο superstars των Λιμνανθρώπων.

Η εξήγηση σε αυτό είναι αρκετά απλή. Οι Rockets έχουν πάει δομικά σε small ball, όμως το μέλλον του small ball δεν είναι απαραίτητα το “small”, αλλά το ευέλικτο, το positionless basketball. Ε, οι Lakers πήγαν και αυτοί “small”, μα το δικό τους με τους LeBron, Davis, Rondo, Morris, Green, KCP, Caruso, είναι κοντά μισό κεφάλι ψηλότερο σε μέσο όρο από το αντίστοιχο των Rockets.  

Χαρακτηριστικό των παραπάνω είναι τα μόλις 30 τρίποντα που σούταραν οι Rockets στο Game-4 της σειράς, τα λιγότερα από κάθε άλλο παιχνίδι τους ύστερα από το trade του Capela και της extra small έκδοσή τους. Aκόμα χαρακτηριστικότερο δε, είναι το γεγονός πως οι Rockets τέλειωσαν τον αγώνα με μόλις ένα επιθετικό rebound, κανέναν πόντο δεύτερης ευκαρίας συνέπεια αυτού του γεγονότος, αλλά και με μόλις δύο πόντους από αιφνιδιασμό, και αυτούς στην τέταρτη περίοδο, όταν το παιχνίδι είχε -στην ουσία- κριθεί. 

Απότοκο των παραπάνω, ο προπονητής των Lakers να ποντάρει πολλά στην άμυνα της ομάδας του και για τη συνέχεια, δηλώνοντας χαρακτηριστικά πως αυτή αποτελεί τον τρίτο αστέρα της ομάδας, σε ένα άτυπο Big-3 μαζί με τους AD και LeBron. Αναλυτικότερα για την εξαιρετική αμυντική λειτουργία των  Lakers και τον εγκλωβισμό του Harden από αυτή, μπορείτε να διαβάσετε από τον Zach Lowe στο ESPN στο άρθροNBA playoffs: How the Lakers are messing with the NBA's best one-on-one superstar”. - Ν.Ρ.

Οι φάσεις που μας έβγαλαν τα μάτια

Από εντυπωσιασμό

Επειδή στο προηγούμενο κόψαμε football πάσες του Σέρβου Αρτίστα, εκείνος έκανε και τρίτη, όμως και πάλι πρέπει να την κόψουμε, αυτή τη φορά για φάση που έκρινε Game-7:

Και από τα γέλια

Οι δύο παίχτες που κράτησαν ζωντανές τις ομάδες τους όταν αυτές το χρειάστηκαν και πήγαν τη σειρά σε έβδομο παιχνίδι, δεν σταμάτησαν δευτερόλεπτο να κάνουν τους πεθαμένους.

Η γωνιά του Geek

➢ Με τον αποκλεισμό των Raptors το ΝΒΑ θα έχει τρίτο διαφορετικό πρωταθλητή για τρίτη συνεχόμενη χρονιά.

Μάλιστα, αν δεν το πάρουν οι Heat, θα έχουμε τον έκτο διαφορετικό πρωταθλητή σε 10 χρόνια (Mavericks, Heat, Spurs, Warriors, Cavaliers, Raptors). Για μια δεκαετία που θεωρητικά είχαμε δύο ανίκητες δυναστείες, των Heat αρχικά και στη συνέχεια των Warriors, και το κοινό γκρίνιαζε πως το βαριόταν αυτό το πράγμα, καθόλου άσχημα έτσι;

➢ Ο αποκλεισμός των Raptors βέβαια, σήμανε και το τέλος της ηγεμονίας ενός unsung hero, του Patrick McCaw. Ο McCaw είχε καταφέρει (από τα βάθη των πάγκων) να κερδίσει 3/3 Πρωταθλήματα, στις ισάριθμες χρονιές του στη Λίγκα, δύο με τους Warriors και ένα με τους Raptors. Farewell champ!

➢ Την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου η Λίγκα ανακοίνωσε πως το draft της σεζόν 2020-21 θα λάβει χώρα στις 18 Νοέμβρη, ενώ η σεζόν δεν θα ξεκινήσει νωρίτερα από τα Χριστούγεννα, με τον O’Connor του Ringer να μιλάει ακόμα και για Φλεβάρη ή Μάρτη του 2021. Σκοπός της Λίγκας είναι εμφανώς να το πάει όσο πιο πίσω πάει, με την ελπίδα της ως τότε εξεύρεσης του εμβολίου, που θα επιτρέψει κόσμο στο γήπεδο, και θα περιορίσει ως συνέπεια αυτού την οικονομική χασούρα.

➢ Τα παραπάνω αυτόματα συνεπάγονται πως οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2020 που είναι προγραμματισμένοι να λάβουν χώρα το καλοκαίρι του 2021 στο Τόκιο της Ιαπωνίας, πολύ δύσκολα θα έχουν τη συμμετοχή ποιουδήποτε παίκτη NBA, μιας και η regular από μόνη της είναι πιθανό να τραβήξει ως και μέσα Μάη, και αυτό στο καλό σενάριο, που η σεζόν θα έχει ξεκινήσει ως αρχές Γενάρη. Για τους παίκτες των ομάδων που θα είναι και στα playoffs δε, ούτε λόγος.

➢ Με τη νίκη τους επί των Bucks, οι Heat έγιναν μόλις η τρίτη ομάδα τις τελευταίες 25 σεζόν, που έχει τερματίσει από την πέμπτη θέση και κάτω και φτάνει σε τελικούς περιφέρειας, ύστερα από τους Grizzles του 2013 και τους Knicks του 1999. 

➢ Evolution:             

➢  O Shams Charania του The Athletic έβγαλε την είδηση πως το επενδυτικό group Raine έχει έρθει σε συμφωνία με τον Arron Afflalo, προκειμένου να διεκδικήσουν την αγορά των Minnesota Timberwolves από τον τρέχοντα, 80χρονο ιδιοκτήτη, Glen Taylor. Το συγκεκριμένο δεν είναι το μόνο group επενδυτών που ενδιαφέρεται για τους Wolves, με το Straus Group να βρίσκεται επίσης σε προχωρημένες συζητήσεις. 

➢ Περί σατανικών συμπτώσεων: οι Raptors έγιναν η τρίτη ομάδα που χρειάστηκε άνω της μία παρατάσεις για να πάει μια σειρά playoffs σε έβδομο παιχνίδι. Οι δύο προηγούμενες ήταν οι Bucks του 1974 και οι Bulls του 2009. Αμφότερες έχασαν στα έβδομαδα παιχνίδια των σειρών. Αμφότερες από τους Boston Celtics.

 ➢ Οι κοντά 7.100 πόντοι που έχει πετύχει ο LeBron James στην καριέρα του στα Playoffs είναι περισσότεροι από τους συνολικούς playoff πόντους των Grizzles, Hornets, Timberwolves και Pelicans. 

➢ Συνεχίζοντας τη συζήτηση με το κατά πως και πόσο “ασπριζει” η Λίγκα ανεβαίνοντας την ιεαραρχική πυραμίδα της, να πούμε πως μόλις τρεις ομάδας έχουν τόσο μαύρο προπονητή, όσο και μαύρο GM στο NBA: οι Cavaliers (J.B. Bickerstaff και Koby Altman αντίστοιχα), οι Pistons (Dwane Casey και ο νεοπροσληφθής Troy Weaver) και οι Suns (Monty Williams και James Jones). Σε μια -θυμίζω- κοντά στο 80% μαύρη Λίγκα.

Ups & Downs

Στα 22 του χρόνια και 192 ημέρες, ο Jayson Tatum έγινε ο δεύτερος νεότερος πάικτης που γράφει πάνω από 25 πόντους, 10 rebounds και πέντε assists σε Game 7 (ο Kobe αντίστοιχα ήταν 21 ετών και 286 ημερών στις 04 Ιούνη του 2000 όταν έγραφε αντίστοιχες επιδόσεις). Επίσης, έγινε μόλις ο τρίτος παίκτης στην ιστορία που σε Game-7 έχει τους περισσότερους πόντους, rebounds και assists και από τις δύο ομάδες, μετά τον Larry Bird και τον LeBron James.

Ένα εξαιρετικό (ως πάντα) video ανάλυσης σχετικά με τη βελτίωση του παιχνιδιού του Tatum δημοσίευσε προ λίγων ημερών ο Ben Taylor:

  Με χαρά βλέπουμε τους Kings να μπαίνουν στον χορό των συνεντεύξεων για να βρουν το νέο head of basketball operations. Και η χαρά μας είναι για τα ονόματα που διαβάζουμε στο ρεπορτάζ του Shams Charania στο Athletic. Οι έξι υποψήφιοι, λοιπόν, που έχει στα υπόψη του το Sacramento είναι οι Sachin Gupta (Executive Vice President των Timberwolves, με προηγούμενη θητεία στους Rockets όπου επί της ουσίας έστησε όλο το τμήμα των analytics της ομάδας), Adam Simon (assistant General Manager των Heat), Calvin Booth (General Manager των Nuggets), Monte McNair (assistant General Manager των Rockets) και Wes Wilcox (πρώην General Manager των Hawks). Αξίζει να σημειώσουμε πως ακόμα ένας υποψήφιος που ήθελαν να δουν οι Kings ήταν και ο γνωστός μας από τη θητεία του στην Ευρώπη, Trajan Langdon, ο οποίος όμως ενημέρωσε τους Kings πως επιθυμεί να μείνει στους Pelicans. Με τα παραπάνω ονόματα, είναι σαφής η διάθεση του Sacramento να διαθέτει ένα front office που είναι βασισμένο στα analytics, αλλά και να είναι εξαιρετικοί γνώστες του salary cap. Αναμένουμε με ενδιαφέρον τις εξελίξεις.   

Με χαρά επίσης διαβάσαμε για το άνοιγμα σχολείου εντός του bubble από την ένωση των παικτών (NBPA) για τα παιδιά όσων μελών της είναι ακόμα στο Orlando και συνεχίζουν στη διεκδίκηση του Πρωταθλήματος. 

 Εντύπωση προκάλεσαν οι δηλώσεις/παράπονα/ευθεία μομφή του Michael Porter Jr. ως προς τα σουτ που παίρνει. Για την ακρίβεια, στις δηλώσεις του μετά το Game-4 και την εκ νέου ήττα από τους Clippers ο Porter δήλωσε πως για να κερδίσουν οι Nuggets μια τέτοια ομάδα δεν θα πρέπει να ακουμπάνε την μπάλα μόνο οι Jokic και Murray.

Τέτοιες δηλώσεις ωστόσο δεν συνηθίζονται στο NBΑ, ιδίως στα playoffs και ακόμα περισσότερο από (στην πράξη) rookies. Καθόλου εντύπωση δεν μας έκανε συνεπώς που στη συνέχεια είδαμε το tweet του Hollinger να λέει πως ο σοβαρός τραυματισμός του Porter δεν ήταν ο μόνος λόγος της χαμηλής θέσης του στο draft 

Ωστόσο, τα στατιστικά του Porter στη σειρά και δη με τον καλύτερο παίχτη (και) της φετινής post season στο παρκέ λειτουργούν απόλυτα υπέρ της θέσης του Porter και της “απαίτησής” του για μεγαλύτερη συμμετοχή του στην επίθεση της ομάδας. 

Μάλιστα, ο πιτσιρικάς “put his money, where his mouth was” και ήταν καθοριστικός στην τέταρτη περίοδο της νίκης των Nuggets επί των Clips στο Game-5, όταν και με ένα clutch τρίποντο, ένα clutch κόψιμο, 4/4 βολές, και +13 στο plus/minus, συνεισέφερε καθοριστικά στη νίκη της ομάδας του.  

  Αν από τη μία υπάρχει ο Playoff Rondo που αναφέραμε στην αρχή του κειμένου, τότε δεδομένα πλέον να μιλάμε για τον Playoff Harden. Και πλέον, το δείγμα σχετικά είναι πολύ μεγάλο για να μην μπορούμε να πούμε με σιγουριά πως πρόκειται για έναν παίκτη κανονικής περιόδου, βαριά και πρώτων αγώνων κάθε σειράς. Όσο πίσω και αν ανατρέξουμε σε αυτή την τελευταία τετραετία, πενταετία αγωνιστικής κυριαρχίας του κάθε χειμώνα, είναι δεδομένο πως δεν θα βρούμε κανένα μεγάλο του παιχνίδι, πέρα από κάποια σκόρπια εντυπωσιακά και αυτά πάντα και αποκλειστικά σε ανοίγματα σειρών, ποτέ σε κλείσιμο. Όταν στις αρχές της καραντίνας οι Lowe και Simmons τον είχαν χαρακτηρίζει έναν empty stats τύπο, το σύγχρονο εφάμιλλο του Karl Malone, σε αρκετούς είχε φανεί υπερβολικό. Η εικόνα του όμως κάθε postseason, σε ευθεία αναλογία με τον “Mailman”, έρχεται να επιβεβαίωση την συγκεκριμένη θέση. 

Με τους Rockets δε, να έχουν δεσμευμένα στο δίδυμο Harden και Westbrook $82 εκατ. για την επόμενη σεζόν, $93 εκατ. για τη σεζόν 2021-22 και τους δύο να έχουν player’s option για $93 εκατ. τη σεζόν 2022-23, να ευχηθούμε απλά καλή δύναμη στους οπαδούς της ομάδας.

Μάλλον εδώ πρέπει να βάλουμε και τον Danuel House Jr., που φέρεται να έβαλε στο δωμάτιό του μία από τις κοπέλες που κάνουν καθημερινά τα covid tests, πράγμα που καταπατά το πρωτόκολλο του bubble, με συνέπεια να αποκλειστεί από τα Games 3 & 4. Στην ουσία μαζί του είμαστε, λογικό μετά από 60 μέρες να έχει γυρίσει το μάτι του ανθρώπου, αλλά από την στιγμή που αυτό είχε σημαντική επίπτωση στην ομάδα του, σε αυτή την στήλη μάλλον ως “down” πρέπει να το αναφέρουμε.

Στη δημοσιότητα βγήκαν οι All - Defensive teams με λογικές παρουσίες και παράλογες απουσίες. Δηλαδή, διάολε, τι άλλο πρέπει να κάνει ο PJ Tucker για να βρεθεί σε μια All - Defensive Τeam;! Κατά δεύτερο, το ίδιο μπορούμε να πούμε και για τον Jrue Holiday, ο οποίος πραγματοποίησε μια επίσης εξαιρετική χρονιά.

Διαβάσαμε, μας άρεσαν και σας προτείνουμε

Basketballguru.gr 2018 All righs reserved.      Designed and Developed by Web Rely