Σάββατο, 13 Απριλίου 2019 11:42

ΝΒΑ Playoffs: Στοιχεία και προβλέψεις

Aπό :

Τι νομίζατε, ότι θα γλιτώνατε από εμάς; Τις προβλέψεις τις έχουμε στο αίμα μας και φυσικά δεν χάσαμε την ευκαιρία ένεκα της έναρξης των πλέι-οφ του ΝΒΑ τα ξημερώματα της Κυριακής να βάλουμε, έτσι μεταξύ μας, στοιχήματα για τις ομάδες που θα προκριθούν στα ημιτελικά των περιφερειών, αλλά και το σκορ κάθε σειράς. Σύστημα βαθμολόγησης για όποιον ενδιαφέρεται να μας «τσεκάρει»; Τρεις βαθμοί για κάθε σωστή πρόβλεψη ομάδας που θα προκριθεί, πέντε βαθμοί για σωστή πρόβλεψη και του σκορ σε αριθμό νικών.

Ενώ λοιπόν ο ένας βρισκεται στην Πράγα, ο άλλος στη Σανγκάη (στη Σανγκάη; WTF…), δύο στη Βαρκελώνη, ένας κάπου βολοδέρνει στο Αιγαίο, ένας κοιτάζει το Πάπιγγο και ένας άλλος έκανε (λέει) επέμβαση στο διάφραγμα (φωτογραφική μηχανή είναι;), παρουσιάζουμε σήμερα ένα (πολύ) στρογγυλό τραπέζι και καταθέτουμε τις προβλέψεις μας - θα τις βρείτε όλες στο τέλος. Ό,τι δείτε παρακάτω, παίξτε στοίχημα το αντίθετο και δεν θα χάσετε... Για όσους θέλουν περισσότερη λεπτομέρεια, προτείνουμε όπως πάντα τα previews του The Ball Hog.

Πάμε λοιπόν στην ανάλυση.

Ανατολή

Μιλγουόκι-Ντιτρόιτ

Η ετυμηγορία: Έλα σε παρακαλωπολυτωρα; Ποιο Ντιτρόιτ; Greek Freak, καλώς τα παιδιά 4-1 στην καλύτερη για αυτούς. Επόμενος...

Τα στοιχεία: Οι Mπακς έκλεισαν την σεζόν με το καλύτερο DefRtg (104,9) και το 4ο καλύτερο OffRtg (113,5). Ομάδα που βρίσκεται στο τοπ-5 και στις δύο κατηγορίες σπάνια δεν πάει μακριά στα playoffs, ειδικά όταν απέναντί της στον πρώτο γύρο συναντά ένα μέτριο Ντιτρόιτ, με μοναδική πηγή ελπίδας την πολύ καλή σεζόν του Μπλέικ Γκρίφιν (24,5π-7,5ρ-5,4α). O Μάλκομ Μπρόγκτον δεν θα δώσει το παρόν λογικά στον πρώτο γύρο, σε αντίθεση με τον Μίροτιτς, που (φαίνεται πως) θα παίξει και θα γεμίσει ακόμη περισσότερο το οπλοστάσιο ενός ικανότατου, σύγχρονου ρόστερ γύρω από τον σύντομα-MVP-Γιάννη. Ίσως τα πέντε παιχνίδια να είναι και πολλά.

Τορόντο-Ορλάντο

Η ετυμηγορία: Βαστάτε να μείνουν έξω οι we the North να δείτε τι καζούρα θα κάνουμε στον (υποτιθέμενο) guru του σάιτ. Toronto in 4 έγραψε δίχως δισταγμό. Εντάξει, και οι υπόλοιποι κάτι ανάλογο προβλέψαμε, αλλά αυτός θα φάει το δούλεμα αν μείνουν εκτός από τον Βούτσεβιτς, τον Φουρνιέ και τον Κεμ τον Μπιρτς.

Tα στοιχεία: Οι Μάτζικ έκαναν ένα δυνατό φινάλε στην σεζόν (14-6 μέσα στον Μάρτιο και τον Απρίλιο, τέσσερις σερί νίκες στο τέλος) και κέρδισαν μία θέση στην postseason που έψαχναν καιρό. To ροστερ τους δεν είναι κακό, υπάρχει ταλέντο (Άαρον Γκόρντον, Τζόναθαν Άιζακ) και εμπειρία (Νίκολα Βούτσεβιτς, Εβάν Φουρνιέ, Ντι-Τζει Όγκουστιν), απέναντι όμως υπάρχει μία τοπ-5 επίθεση και άμυνα, ένα πλήρες ρόστερ με όλους τους ρόλους. Σταρ (Λέοναρντ), υψηλού επιπέδου βετεράνοι (Kάιλ Λάουρι, Μαρκ Γκασόλ, Ντάνι Γκριν, Σέρζ Ιμπάκα) και τρεις-τέσσερις ‘’νέοι’’, από τους οποίους ξεχωρίζει ο Πασκάλ Σιάκαμ, βασικός υποψήφιος για το βραβείο του πιο βελτιωμένου παίκτη. Οι Ράπτορς είναι πάντα επίφοβοι στην postseason, αλλά δύσκολα το Ορλάντο θα μπορέσει να πετύχει κάτι παραπάνω από μία νίκη. Η σκούπα είναι το πιθανότερο σενάριο.

Φιλαντέλφια-Μπρούκλιν

H ετυμηγορία: Κατ’ αρχήν η έκπληξη είναι ότι ο Δημήτρης Χ. δεν πόνταρε υπέρ του Μπρούκλιν. Τον έτρωγε το χέρι του και με πόνο ψυχής έβαλε PHI in 7. Βλέπετε είναι παράλληλα και φαν του Τζίμι Μπάτλερ (αλήθεια λέω, υπάρχουν και τέτοιοι...). Κατά τα άλλα, PHI in 6.

Tα στοιχεία: Στο Μπρούκλιν θα το παλέψουν πολύ. Θα δώσουν μία δυνατή σειρά, πίσω από τον ηγέτη τους Ντι’ Άντζελο Ράσελ και το θάρρος που έχει βάλει στον χαρακτήρα των Νετς ο κόουτς Άτκινσον. Οι ζώνες που δοκιμάζει κατά καιρούς ίσως να φέρουν και ένα μπέρδεμα στους Σίξερς, που ούτως ή άλλως δεν έχουν και τους καλύτερους σουτέρ (πλην Ρέντικ, Χάρις, Έννις). Η ομάδα της Φιλαντέλφια ωστόσο, έχει κάνει all-in στα φετινά playoffs και σε αυτή την σειρά θα έχει τον καλύτερο παίκτη στο παρκέ, τον Τζίμι Μπάτλερ. Οκ, κακό αστείο, φυσικά εννοούμε τον Τζόελ Εμπίιντ που έρχεται φουριόζος από την κανονική σεζόν (27,5π-13,6ρ-3,7ρ), έτοιμος να κυριαρχήσει απέναντι στον ταλαντούχο Τζάρετ Άλλεν και τον τίμιο Εντ Nτέιβις. Λατρεία για Νετς αλλά οι Σίξερς έχουν τέσσερις all-stars και τον Ρέντικ, δεν θα αποκλειστούν από τον πρώτο γύρο, κάπου ώπα. Μάξιμουμ τα 7 παιχνίδια.

Μπόστον-Ιντιάνα

Η ετυμηγορία: Ο Ψαρ ως Λέικερ τους Σέλτικς δεν τους πάει. Το ποντάρισμα στους Πέισερς βγήκε αυθόρμητα. Όπως φαντνταζόμαστε και από τον Panagiotis S. (κατά κόσμο lostgps). Αν δικαιωθούν πάντως, θα φάνε όλοι οι άλλο τη σκόνη τους. Βοστώνη στα 6 η πλειοψηφία.

Tα στοιχεία: Αν κάπως μαγικά ο Ολαντίπο βρισκόταν στο παρκέ την Κυριακή, θα μιλούσαμε για άλλη σειρά. Η Ιντιάνα είναι μία ‘’ζόρικη’’ ομάδα, που παρ’ ότι έχασε τον σταρ της στα μέσα της σεζόν διατηρήθηκε ψηλά λόγω της άμυνάς της (105,9 DefRtg, τρίτη θέση στην λίγκα). Οι Σέλτικς δεν έκαναν καλή σεζόν (ή τέλος πάντων την σεζόν που περιμέναμε), οι ρόλοι είναι λίγο μπλεγμένοι, το ταλέντο όμως είναι μπόλικο και στον πάγκο βρίσκεται ο Μπραντ Στίβενς, που αν μη τι άλλο έδειξε πέρυσι ότι μπορεί να κάνει μαεστρικά κοουτσαρίσματα στην postseason. Η απουσία του εργαλείου Μάρκους Σμαρτ ίσως μπλέξει κάπως τα πράγματα για την ομάδα της Βοστώνης, ας μην γελιόμαστε όμως, είναι υπερβολικά πλήρης για να χάσουν μία σειρά από τους Πέισερς. Iσως με τον Ολαντίπο να βλέπαμε άλλη σειρά. Mε τον ανεβασμένο Γκόρντον Χέιγουορντ, τον σταθερό Αλ Χόρφορντ και τον πάντα clutch Κάιρι οι Σέλτικς θα περάσουν, εύκολα ή δύσκολα.

Δύση

Γκόλντεν Στέιτ- L.A. Κλίπερς

Η ετυμηγορία: Κλίπερς; Στα πλέι-οφ; Του ΝΒΑ; Είμαστε σίγουροι; Πέντε παιχνίδια μαξ.

Tα στοιχεία: Διοίκηση, προπονητής και παίκτες των Κλίπερς πρέπει να μαζεύονται και να γελάνε με το πόσο τους υποτιμήσαμε όλη τη χρονιά. Μέχρι την ανταλλαγή του Τομπάιας Χάρις ήταν ψηλά, μετά είπαμε ‘’δεν μπορεί, τώρα θα τανκάρουν’’, εκείνοι συνέχισαν απτόητοι και μπήκαν στα πλειοφς χάρη στην εξαιρετική προπονητική χρονιά του Ντοκ Ρίβερς, τις κλατς στιγμές του Λου Γουίλιαμς και την προσφορά παικτών όπως οι Γκαλινάρι-Χάρελ-Αλεξάντερ και Σάμετ. Ε τώρα θα παίξουν με μία ομάδα που έχει βασική πεντάδα Κάρι-Κλέι-Ντουράντ-Γκριν-Κάζινς. Θα πάρουμε το ρίσκο και θα τους ‘’υποτιμήσουμε’’ εκ νέου λέγοντας πως η σειρά θα κλείσει με σκούπα ή μαξ 5 παιχνίδια (αν και ο Άλεξ και ο Panagiotis S τους δίνουν και μία νίκη ακόμη, ίσως να πιστεύουν στα κλατς μαγικά του Λου) και αν θέλουν ας μας διαψεύσουν ξανά.

Ντένβερ-Σαν Αντόνιο

Η ετυμηγορία: Τον φόβο του Pop θα έχουμε. Όλοι πλην των Leo και Δημήτρης Χ. που το «κάρφωσαν» στεγνά το SAS in 7 (και 6 ο πολύ σίγουρος Δημήτρης). Δεν ξέρουμε πώς ο Ποέλτλ θα σταματήσει τον Γιόκιτς, αλλά θα έχει ενδιαφέρον να το μάθουμε...

Τα στοιχεία: Ναι, το Ντένβερ έκανε μία φανταστική σεζόν που το βρήκε στην δεύτερη θέση της πολύ ζόρικης Δύσης. Ναι, ο Γιόκιτς ξεχώρισε (20,1π-10,8ρ-7,3α), o Mάρει ανέβηκε επίπεδο και υπάρχει δυνατός πυρήνας με Γκάρι Χάρις-Μίλσαπ-Μπάρτον-Τόμας-Μόντε Μόρις και μερικούς ακόμη. Μην ξεχνάτε όμως ότι είναι η πρώτη τους συμμετοχή σε playoffs μετά από καιρό και απέναντί τους βρίσκουν τον Πόποβιτς με τις 22 σερί postseason, το Spurs Basketball και ένα ρόστερ γεμάτο από Ποποβίτσ-ειους βετεράνους, καθοδηγούμενο από τον ΝτεΜαρ ΝτεΡόζαν (με την αρκετά υποτιμημένη χρονιά, 21,2π-6ρ-6,2α) και τον ΛαΜάρκους Όλντριτζ, που συνηθίζει να κάνει εξαιρετικό πρώτο γύρο. Θα πάμε με το νεανικό Ντένβερ και τον ενθουσιασμό με τον οποίον μπαίνει, αλλά ας κρατάμε και μία πισινή για ένα Σαν Αντόνιο που δεν είναι τόσο πεσμένο όσοι πιστεύουν οι περισσότεροι.

Πόρτλαντ-Οκλαχόμα Σίτι

H ετυμηγορία: Ο άλλος (Pete Seizis) έγραψε «PG13 in 6». Καλά ρε μεγάλε, χαλάρωσε λίγο. Σιγά μην είναι και C3PO in 7 ή R2D2 in 5. Aν ο Bonsian Beast ήταν γερός τα προγνωστικά θα ήταν εντελώς διαφορετικά, ε; Τωρα OKC σε 6 ή 7.

Tα στοιχεία: Mεγάλη η απώλεια του Νούρκιτς. Ο Λίλαρντ οδήγησε το Πόρτλαντ ξανά σε μία σεζόν με 50+ νίκες, παίζει σε οριακά MVP επίπεδο και σίγουρα θα μπει στο παρκέ με σκοπό να διαγράψει από το μυαλό μας την περυσινή σκούπα από τους Πέλικανς. Όταν όμως πρέπει να πας στο ‘’5’’ με τους Καντέρ και Ζακ Κόλινς τα πράγματα είναι ζόρικα. Αν ο Ντόνοβαν επιλέξει να πληγώσει τους Μπλέιζερς κοντά στο καλάθι (το μόνο εύκολο όταν έχεις στην ομάδα σου τους Γουέστμπρουκ-Τζόρτζ και τον τίμιο μαντρότοιχο Στίβεν Άνταμς) και χρησιμοποιήσει τα άπειρα μακριά κορμιά που έχει για να περιορίσει (και να κουράσει) τον Λίλαρντ, τότε έχει να χάσει μόνο από μία ραψωδία του Σι Τζει ΜακΚόλουμ. Ε, δεν θα χάσει από τον ΜακΚόλουμ, συγγνώμη κιόλας. Αρκετά μέλη του σάιτ στηρίζουν πως η σειρά θα πάει στα επτά παιχνίδια, μακάρι γιατί πάντα θέλουμε λίγο περισσότερο win-or-go-home basketball, όμως το Πόρτλαντ πρέπει να τα κάνει όλα τέλεια για να περάσει από την Θαντέρα.

Χιούστον-Γιούτα

H ετυμηγορία: Ναι, Leon T.,  δεν πάει το χέρι να ποντάρει υπέρ του μούσια. Με τίποτα όμως. Εμείς οι Γιουτ-έοι με Φώτη Κατσικάρη, με Spida, με δέντρο-Γκομπέρ και γίγα Αυστραλό θα κλείσουμε το σπίτι των Ροκετέων. Οι περισσότεροι καταλήγουν στα 6 παιχνίδια και στους Ρόκετς, πάντως.

Τα στοιχεία: Χιούστον και Γιούτα έκαναν ένα φοβερό φινάλε στην σεζόν (μέσα στον Μάρτιο και τον Απρίλιο 17-4 οι μεν, 15-4 οι δε). Από την μία ο Χάρντεν με τα φοβερά νούμερα (36,1π-6,6ρ-7,5α) και ένα παιχνίδι χτισμένο εξ’ ολοκλήρου γύρω του (άντε, και λίγο στον τεράστιο Κρις Πολ), από την άλλη οι Τζαζ του ομαδικού παιχνιδιού, του σκιάχτρου Γκομπέρ και του νέου αστέρα Ντόνοβαν Μίτσελ. Δύσκολη σειρά, πολύ δύσκολη, από αυτές που η πλειοψηφία των αγώνων θα κριθεί στα τελευταία λεπτά, στο σουτ. Η Γιούτα είναι μία ομάδα που αρέσκεται στο να ανακαλύπτει και να χτυπά ανελέητα τις αδυναμίες του αντιπάλου σε άμυνα και επίθεση. Η ''καβουροάμυνα'' που περιέγραψε ο Pete Seizis ίσως βρίσκει τέλειο κούμπωμα στους Τζαζ, που έχουν τον Γκομπέρ κοντά στην ρακέτα, ενώ στην επίθεση μπορούν να πάνε το ματς ψηλά στην ένταση και να φθείρουν τους Ρόκετς. Θα είναι αρκετό; Οι περισσότεροι από εμάς πιστεύουμε ότι ο Μούσιας θα ζοριστεί αλλά θα είναι στον επόμενο γύρο. Σε κάθε περίπτωση, περιμένουμε μάχες.

Περιμένουμε στα σχόλια και τις δικές σας προβλέψεις. Πριν ξεκινήσουν τα ματς όμως, ναι; Ιδού τα δικά μας, συγκεντρωτικά.

Basketballguru.gr 2018 All righs reserved.      Designed and Developed by Web Rely