Τρίτη, 04 Ιανουαρίου 2022 01:16

We Got Game #10 - The DeMar DeRozan Show

Από :

Στην πρώτη έκδοση του We Got Game για το 2022, ο Gus Χρυσοχού ασχολείται με το φαινόμενο “DeMar DeRozan”, ενώ πηγαίνει μια βόλτα μέχρι το Salt Lake City για να εξετάσει κατά πόσο οι Utah Jazz είναι legit contenders για το δαχτυλίδι του Πρωταθλητή. Μόνιμη γαρνιτούρα οι φάσεις που τον εντυπωσίασαν, τα ups and downs των περασμένων ημερών, αλλά και τα στατιστικά που είναι άξια αναφοράς. Καλή χρονιά να έχουμε!

 Το alpha dog της Λίγκας αυτή την στιγμή

Το περασμένο καλοκαίρι ο DeMar DeRozan ήταν ένας από τους free agents που δεν πήραν την προσοχή που θα έπρεπε. Βλέπετε τόσο η ηλικία του, όσο και το “ξεπερασμένο” -στα χαρτιά και μόνο όπως αποδεικνύεται- mid-range παιχνίδι του, δεν αποτελούσαν και την πιο ελκυστική περίπτωση παίκτη. Παρόλα αυτά, όπως δήλωσε ο ίδιος ο DeRozan στον Chris Haynes τον περασμένο Νοέμβριο, ο ίδιος ο παίκτης πίστευε πως θα κατέληγε στους Lakers. Και επειδή στην 13χρονη πορεία του στη Λίγκα, ποτέ δεν έχει δώσει δικαιώματα με δηλώσεις του, τα συγκεκριμένα λόγια αποκτούν μια ιδιαίτερη αξία (σημείωση 1) . Fast forward, σχεδόν δύο μήνες μετά, οι απανταχού φίλοι της ομάδας του L.A., εύχονται να είχε πραγματοποιηθεί κάτι τέτοιο. Όχι μόνο γιατί θα ήταν όμορφο σαν κίνηση, μιας και ο DeRozan είναι γέννημα θρέμμα της “Πόλης των Αγγέλων” και πιο συγκεκριμένα του Compton, αλλά βλέποντας την όλη αγωνιστική συμπεριφορά του φέτος, σε σχέση με εκείνη του Russell Westbrook, είναι αντιληπτό πως οι Lakers θα βρίσκονταν σε ένα καλύτερο σημείο από τo 19-19 που είναι τώρα. Σημειωτέον, οι Bulls βρίσκονται στο 24-10 την ίδια στιγμή, στην κορυφή της Ανατολής.

Σε πρώτη ανάγνωση, τα $81,9 εκατ. που έδωσαν οι Bulls για τον DeRozan, για τα επόμενα τρία χρόνια (την σεζόν που διανύουμε συν τις επόμενες δύο), έμοιαζαν πολλά. Μάλιστα, είχαν χαρακτηριστεί στην ετήσια έρευνα του ίδιου του nba.com ως η χειρότερη κίνηση της offseason από τους υπόλοιπους excecutives των άλλων ομάδων. Βάσει αποτελεσμάτων και εμφανίσεων του παίκτη όμως, πλέον μοιάζουν με σταγόνα στον ωκεανό. Ο 32χρονος guard βρίσκεται σε μία από τις καλύτερες φάσεις της καριέρας του -αν όχι στην καλύτερη- και αυτό είναι κάτι που αποτυπώνεται στο παρκέ κάθε βράδυ που αγωνίζεται. Και ενώ γνωρίζουμε πως οι αριθμοί είναι ο καλύτερος και ο πιο ωραίος τρόπος για να πει κανείς ψέματα, τα φετινά νούμερα του “Deebo” είναι σημείο αναφοράς για την καριέρα του. Δεν μιλάω για τα παραδοσιακά στατιστικά, όπου οι 26,8 πόντοι που σημειώνει κατά μέσο όρο είναι η δεύτερη καλύτερη επίδοση της καριέρας του, αλλά για την εν γένει συμπεριφορά του και στις δύο άκρες του παρκέ. 

Το usage rate του έχει φτάσει στο δεύτερο υψηλότερο νούμερο της καριέρας του (31), ενώ αυτή είναι μόλις η δεύτερη φορά που καταφέρνει το +30 στην πορεία του, μετά τη σεζόν 2016-17 και τους Raptors. Αυτό που τραβάει την προσοχή, ίσως περισσότερο από κάθε άλλο φέτος, στα νούμερα του DeRozan είναι το offensive και το defensive rating του. Στα 32 του ο παίκτης βρίσκεται στο top-20 της Λίγκας στο defensive rating (12ος με 103,3), ενώ “ξύνει” το top-20 στο offensive (21ος με 112,7). Σημειωτέον, τα παραπάνω στατιστικά αφορούν παίκτες που έχουν αγωνιστεί σε τουλάχιστον 31 παιχνίδια και τουλάχιστον 24 λεπτά ανά αυτά. Όταν λοιπόν υπάρχουν όλα τα παραπάνω νούμερα και τα βάζεις δίπλα στους υπόλοιπους παίκτες των Bulls, το αποτέλεσμα είναι η ομάδα του Chicago να φιγουράρει στην κορυφή της Ανατολής. Κάπου εδώ θα πρέπει να δοθούν τα εύσημα τόσο στον GM των Bulls, Arturas Karnisovas, αλλά και στον head coach, Billy Donovan, οι οποίοι όχι μόνο δεν δίστασαν να δώσουν τα χρήματα που αξίωσε ο παίκτης, αλλά δημιούργησαν και στήριξαν την επίθεση γύρω από τον DeRozan. Αποτέλεσμα; Η ομάδα των Bulls βρίσκεται στην πέμπτη θέση της Λίγκας όσον αφορά το offensive rating (112,6) και στη 12η θέση στο defensive (108,8). Παράλληλα το net rating της ομάδας βρίσκεται εντός του top-10 της Λίγκας. 

Είναι σαφές πως άπαντες στις τάξεις των Bulls έχουν βάλει το δικό τους λιθαράκι για να φτάσει η ομάδα στο σημείο αυτό, ωστόσο δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως ο DeRozan είναι το σημείο αναφοράς αυτής. Σε μια εποχή που άπαντες ζητούν το περιφερειακό σουτ και το spacing, ο DeRozan έχει εξελίξει τη δική του τέχνη, αυτή του mid-range, σε κάτι το οποίο μπορεί να χαρακτηριστεί ως μοναδικό, αναδεικνύοντας τη γύμνια των αντιπάλων αμυντικών πλάνων. Παράλληλα, όταν η συζήτηση πάει στο “ποιος μπορεί να είναι ο πιο clutch παίκτης στο NBA αυτή τη στιγμή;”, η απάντηση είναι μία και κάθετη: Ο DeRozan.

 Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο, ωστόσο, είναι το γεγονός της εξελίξης του παιχνιδιού του μέσα στα χρόνια. Ο DeRozan μπήκε στη Λίγκα ως ένας αγνός σκόρερ και ως ένα παίκτης που “δεν μπορεί να κάνει κάτι άλλο μέσα στο γήπεδο”. Από τότε μέχρι σήμερα, όχι μόνο εξελίχθηκε, αλλά από ένας σκόρερ μετατράπηκε σε έναν shooting guard με εξαιρετικό court vision, σε σημείο που στα περισσότερα φετινά παιχνίδια των Bulls είναι εκείνος που κουβαλάει την μπάλα στην τέταρτη περίοδο -και όχι ο Lonzo Ball. Δεν ξέρω που μπορεί να φτάσει στην post season το Chicago. Θεωρητικά όχι μακριά, καθώς στα χαρτιά δεν μπορεί να σταματήσει του -πλήρεις- Nets ή τους πρωταθλητές Bucks. Ενδεχομένως, όταν έρθει η ώρα των playoffs, με την trade deadline να έχει λάβει ως τότε χώρα, οι Sixers να παρουσιάσουν ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο, με τον Joel Embiid να έχει πολύ περισσότερες βοήθειες απ’ότι είχε πέρυσι ή έχει τώρα, ενώ και οι πλήρεις Heat δείχνουν να έχουν ψηλό ταβάνι. Σε κάθε περίπτωση όμως, η ως τώρα εξαιρετική πορεία των Bulls και του DeRozan, είναι αυτό ακριβώς που χρειαζόμασταν σε μπασκετικό επίπεδο. Τόσο όσον αφορά την επιστροφή του οργανισμού σε πρωταγωνιστική τροχιά, όσο και του ίδιου του παίκτη ως προς την “alpha dog” φύση του.  

Η συγκυριακή ευκαιρία των Utah Jazz

Την ώρα που γράφονται οι παρακάτω γραμμές, οι Jazz εμφανίζονται εξαιρετικοί. Επιτρέψτε μου την υπερβολή: “ιστορικά εξαιρετικοί”. Μιλάμε για μια ομάδα που έχει την καλύτερη επίθεση στο NBA, με το offensive rating να φτάνει τους 117,3 πόντους, ενώ παράλληλα διαθέτει μια top-5 άμυνα, με το αντίστοιχο defensive rating να φτάνει τους 106,9 πόντους. Ένα ακόμα στοιχείο που δεν μπορεί να παραβλεφθεί, είναι το εντυπωσιακό net rating της ομάδας, το οποίο φτάνει σχεδόν στο 9,8, και υπολείπεται μόλις 0,2 από τους πρώτους Warriors. Αν όλα τα παραπάνω δεν είναι λόγοι για να χαμογελούν οι φίλοι των Jazz, τότε δεν ξέρω τι είναι. Η όλη αγωνιστική συμπεριφορά της ομάδας του Quin Snyder δείχνει πως έχουμε μπροστά μας έναν διεκδικητή του πρωταθλήματος. Το ίδιο βέβαια, λέγαμε και τις προηγούμενες χρονιές, ωστόσο φέτος δείχνει να έχει αλλάξει κάτι, τόσο σε ομαδικό, όσο και σε ατομικό επίπεδο.

Το ομαδικό το αναφέραμε πιο πάνω και για να το απλώσω ακόμα περισσότερο, ενισχύοντας τις ελπίδες των φίλων τους, θα πρέπει να αναφερθεί πως πρόκειται για την ομάδα με το καλύτερο ποσοστό ευστοχίας στη Λίγκα (47,8%), τα περισσότερα εύστοχα τρίποντα ανά παιχνίδι (15), το καλύτερο ποσοστό στα δίποντα (58,1%),τις περισσότερες εύστοχες βολές ανά παιχνίδι (18), και τα περισσότερα αμυντικά και συνολικά rebounds κατά μέσο όρο (37,1 και 47,6, αντίστοιχα). Ατομικά, το σημείο αναφοράς ως τώρα είναι ο Rudy Gobert. Μοιάζει να είναι ο πιο προσηλωμένος και “on a mission” Gobert που έχουμε δει ποτέ, με τις επιδόσεις του σε άμυνα και επίθεση να πιάνουν ιστορικά υψηλά. Οι 137 πόντοι που έχει στο offensive rating του για φέτος είναι η καλύτερη επίδοση που είχε ποτέ, ενώ για τέταρτη φορά στην καριέρα του βρίσκεται κοντά στο να τελειώσει τη σεζόν με το νούμερο 99 στο defensive rating. Οι Warriors, κατάλαβαν από πρώτο χέρι τι εστί να βρίσκεται ο Gobert στο παρκέ, στο μεταξύ του παιχνίδι, ανήμερα της πρωτοχρονιάς.

Πέραν της ικανότητας και την προσωπικότητας των ίδιων των Jazz, η συγκυρία στη Δύση μοιάζει να είναι επίσης ιδανική. Οι Nuggets είναι αποδεκατισμένοι με του τραυματισμούς των Jamal Murray και Michael Porter Jr., οι Lakers δεν έχουν βρει ακόμα τα πατήματά τους και πλέον πλησιάζουμε στο 50% της regular season, οι Clippers είναι δύσκολο να αντέξουν εντός θέσεων playoffs χωρίς και τον Paul George, ενώ οι Blazers αποτελούν σκιά του καλού τους εαυτού. Οι μοναδικές σοβαρές απειλές για τους Jazz αυτή τη στιγμή που μιλάμε, είναι οι Suns και οι Warriors, όσον αφορά τους αντιπάλους και οι λίγες, αλλά ενδεχομένως κρίσιμες, αγωνιστικές παθογένειες που βγάζουν ως τώρα. Οι Jazz “τρέχουν” ένα επί μέρους ρεκόρ της τάξης του 6-8, όποτε η διαφορά βρίσκεται στους +/- 5 πόντους, στα τελευταία πέντε λεπτά των παιχνιδιών. Αυτό δείχνει ένα σαφές κώλυμα στο να μπορούν να διαχειριστούν τις crunch time καταστάσεις και ίσως το γεγονός πως πέραν του Mitchell, ουδείς άλλος μπορεί να αναλάβει να βγάλει το φίδι από την τρύπα. Και εδώ έρχεται το κρίσιμο ερώτημα: Ποιος άλλος θα μπορέσει να δημιουργήσει ένα επιθετικό play είτε για τον ίδιο, είτε για κάποιον συμπαίκτη του σε συνθήκες playoffs, όταν όλοι θα έχουν πέσει πάνω στον Mitchell;

Ο Mike Conley θα μπορούσε να είναι μια απάντηση, αλλά τα χιλιοταλαιπωρημένα του πόδια μάλλον θα έχουν αντίθετη άποψη - αν όχι, θα έχουμε ένα από τα καλύτερα post-season stories των τελευταίων ετών. Ο Joe Ingles; Ο Jordan Clarkson; Δυστυχώς για τους Jazz, η απάντηση είναι μάλλον “κανείς”. Αυτό που θα πρέπει να κάνει σύντομα η Utah είναι αν φέρει κάποιον δίπλα στον Mitchell, ο οποίος θα αποτελέσει πόλο έλξης για τους αντίπαλους αμυντικούς. Αν δε, μπορεί να συνδυάσει αυτή την ικανότητα με εκείνη του wing αμυντικού, τότε οι Jazz αναμφίβολα θα ανέβουν επίπεδο. Αν δεν ενισχυθούν, η δυνατότητά τους να πάνε μέχρι τους τελικούς του NBA, θα εξαρτάται από τον κακό εαυτό των Suns και των Warriors. Αν φυσικά, προηγουμένως, δεν έχουν αποκλειστεί ξανά στον πρώτο ή στον δεύτερο από κάποιον απίθανο τρόπο. Ωστόσο, ακριβώς για αυτήν την κρίσιμη ενίσχυση, αυτό το βήμα παραπάνω, να ήρθε στην ομάδα σε ρόλο wisperer του από πέρσι ιδιοκτήτη της ομάδας, Ryan Smith, o πολύπειρος Danny Ainge. 

Οι φάσεις που μας έβγαλαν τα μάτια 

Από ενθουσιασμό…

Πολλές ήταν και πάλι οι φάσεις που μας έκαναν να ουρλιάξουμε από ενθουσιασμό καθώς ξενυχτούσαμε (αγαπητοί γείτονες, συμπαθάτε μας και δείξτε κατανόηση), αλλά ξεχωρίσαμε τρεις. 

Όπως μπορείτε να καταλάβετε, το παρόν We Got Game είναι μια ωδή στον DeMar DeRozan. Και αν με κάποιο μαγικό τρόπο δεν έχετε δει τα back2back buzzer beaters του. ιδού μια ευκαιρία να τα θαυμάσετε.

Εναντίον των Pacers:

 

και εναντίον των Wizards: 

Κρίσιμη σημείωση: αυτά ήταν τα μοναδικά του τρίποντα σε κάθε ένα από τα συγκεκριμένα δύο παιχνίδια. Yeap.

Αν το παρακάτω sequence από τον Campazzo δεν σας κάνει να βγάλετε κάποια κραυγή, τότε να κοιτάξετε σοβαρά τη μπασκετική ψυχούλα σας.

ahttps://twitter.com/NBA/status/1477464527189024768

...και από τα γέλια

Οι Wizards αποφάσισαν να παίξουν με έξι παίκτες λίγο πριν το ημίχρονο με τους Bulls. 

O Aleksej Pokusevski ήθελε να κάνει ένα ανάποδο κάρφωμα. Ευτυχώς για τον ίδιο εξιλεώθηκε μια φάση μετά. 

 Η γωνιά του Geek

➢ Ο LeBron James συνεχίζει την πορεία του προς την αθανασία, καθώς μαζί με τον Michael Jordan είναι οι μόνοι παίκτες στην ιστορία που έχουν τελειώσει παιχνίδι με τουλάχιστον 40 πόντους και μηδέν λάθη, όντας 35 ετών και άνω. 

➢ Όσοι δεν έχετε ανέβει ακόμα στο bandwagon του Ja Morant, τώρα είναι η ευκαιρία σας. Ο νεαρός point guard των Grizzlies έχει σημειώσει τουλάχιστον 30 πόντους σε εννιά παιχνίδια φέτος, δηλαδή σε όσα είχε τις δύο πρώτες του σεζόν στη Λίγκα. Σημειωτέον, έχει χάσει 12 παιχνίδια φέτος!

➢ Ιστορία για τους Toronto Raptors έγραψε ο Pascal Siakam, ο οποίος μετά τους Chris Bosh, Vince Carter και Doug Christie έγινε ο τέταρτος παίκτης του οργανισμού που τελειώνει παιχνίδι έχοντας statline της τάξης των 25 πόντων, 15 rebounds και 5 assists.

➢ Mιλώντας για ιστορία, ο Robert Williams των Boston Celtics, έγινε ο πρώτος παίκτης που σημειώνει triple-double (10/11/10), έχοντας και 5 blocks. Θύμα του, οι Suns. 

➢ Υπάρχει ζωή στον πλανήτη Kevin Love:

➢ Ιδιαίτερη επίδοση και για τον Facundo Campazzo, ο οποίος με το 22/12/5 που “έγραψε” απέναντι στο Houston, έγινε ο πρώτος guard τον Nuggets μετά το Allen Iverson, που πέτυχε αυτήν την επίδοση.

➢ Στο Chicago ζουν μαγικές στιγμές και η επίδοση των DeMar DeRozan και Zach LaVine στο ημίχρονο με τους Hawks, το πιστοποιεί.

➢ Στο παιχνίδι με τους Clippers, o Nikola Jokic κατάφερε να τελειώσει με 26 πόντους και 22 rebounds. Αυτή ήταν η έκτη φορά που o Σέρβος αρτίστας πετυχαίνει κάτι ανάλογο, γεγονός που τον κάνει τον μόνο παίκτη στην ιστορία των Nuggets που έχει καταφέρει κάτι τέτοιο, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Marcus Camby.

➢ Nεαρότερος παίκτης που κάνει triple double στη Λίγκα έγινε ο Αυστραλός rookie Josh Giddey στην ήττα των Thunder από τυος Mavericks, πετυχαίνοντας 17/14/13 στην ηλικία των 19 ετών και 86 ημερών, ήτοι 56 μέρες νεαρότερος από το περσινό ρεκόρ του LaMello. Λίγες μέρες νωρίτερα δε, είχε κάνει το πρώτο double-double με μηδεν πόντους στη Λίγκα από το μακρινό, μακρινό 1971!

 Ups and Downs

⬆ H επιστροφή του Kyrie στα παρκέ. Ξέχωρα από το όλο δράμα των δηλώσεών του και των απόψεών του, καθαρά μπασκετικά, η επιστροφή ενός καλλιτέχνη υψηλότατου επιπέδου στην άσκηση της τέχνης του, αποτελεί ένα ευχάριστο γεγονός.

⬆ Το γεγονός πως ο Nikola Jokic καταφέρνει και κρατά αυτό το μάτσο των όποιων περαστικών και οδοιπότων φοράνε κάθε βράδυ τη φανέλα των Nuggets στην πέμπτη θέση της Δύσης είναι ένα κατόρθωμα που δεν γνωρίζω πόσοι άλλοι stars θα μπορούσαν να το καταφέρουν. Προσωπική εκτίμηση: κανένας. 

⬆ Οι Grizzlies τα πήγαν τόσο καλά κατά την απουσία του Morant με τραυματισμό που κάποιοι -πόσο άμπαλοι μπορεί να είναι κάποιοι άνθρωποι θε μου…- “φίλαθλοι της ομάδας” τόλμησαν να πουν στον Morant πως η ομάδα παίζει καλύτερα χωρίς αυτόν. Ωστόσο, πέρα από την ύβρι, αξίζει κανείς να σταθεί στην εξαιρετική δουλειά των Wexler και Kleiman από όταν αυτοί ανέλαβαν το front office της ομάδας το 2019. Από την ομάδα που βρήκαν, έχουν παραμείνει μόλις τρεις παίκτες, οι: JJJ (που τότε ήταν rookie), Dillon Brooks και Kyle Anderson, με τους υπόλοιπους 12 παίκτες να έχουν φτάσει στο Memphis τα τελευταία 2,5 χρόνια. Το γεγονός πως μέσα σε αυτά τα 2,5 χρόνια και με αυτές τις 12 προσθήκες έχουν καταφέρει να στήσουν ένα από τα πιο βαθιά και πιο δυσκολοκατάβλητα rosters της Λίγκας, και δη με όλο το μέλλον και την προοπτική δική τους, τους καθιστά άξιους συγχατηρίων. 

⬇.Το γεγονός πως ο Kevin Porter Jr. είχε μια έντονη, όπως περιγράφεται, λογομαχία με τον βοηθό προπονητή John Lucas (τον τρίτο), ο οποίος στοχοποίησε τον παίκτη για ένα λάθος του στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης των Rockets με τους Nuggets. Ο παίκτης αντέδρασε έντονα με αποτέλεσμα να αρνηθεί να αγωνιστεί στο δεύτερο ημίχρονο. Παράλληλα, ο Christian Wood, επίσης δεν αγωνίστηκε στο δεύτερο ημίχρονο της ίδιας αναμέτρησης, μετά από “απόφαση του προπονητή”, Stephen Silas. Αποτέλεσμα η τιμωρία των δύο παικτών, με μία αγωνιστική έκαστος από την ομάδα του Houston.

⬇ Ουδείς μπορεί να καταλάβει γιατί το NBA, ακόμα και τώρα με την μετάλλαξη “όμικρον” του κορονοϊού να σαρώνει, δεν απαιτεί από τους φιλάθλους στα γήπεδα να φορούν μάσκα και να παρουσιάζουν αρνητικά τεστ. Είναι παράλογο να απαιτείς κάτι τέτοιο από παίκτες, δημοσιογράφους, τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά συνεργεία, με τους δεύτερους μάλιστα να μην έχουν δικαίωμα σε δημοσιογραφικό, πάσο αν δεν επιδείξουν αρνητικό τεστ ή εμβολιασμού και να επιτρέπεις στον κόσμο να δίνει το παρόν στα γήπεδα κατά χιλιάδες, χωρίς κάποια δικλείδα ασφαλείας. 

⬇ Η ιδέα του Adam Silver για ένα τουρνουά μεσούσης της σεζόν, έχει αρχίσει και πάλι να ακούγεται έντονα στους κύκλους της Λίγκας αλλά και στα αμερικανικά ΜΜΕ. Ο κομισάριος του NBA θέλει να δώσε ένα επιπλέον ενδιαφέρον μέσα στη σεζόν, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν υπάρχει μεγάλη υποστήριξη από του παράγοντες και παίκτες. Ναι μεν θα υπάρχει χρηματικό έπαθλο για την νικήτρια ομάδα ($1 εκατ. ανά παίκτη), όμως αυτό μάλλον αναφέρεται σε παίκτες που δεν έχουν μεγάλο μισθό προς ώρας. Και ενώ είναι κατανοητό ως ένα βαθμό, το γεγονός πως ο Silver θέλει να κρατήσει “ζεστούς” τους φίλους του NBA με κάτι τέτοιο, με το εν λόγω τουρνουά να προσανατολίζεται για τον Δεκέμβριο, μήνα που το NFL τραβάει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον του κόσμου, η πραγματικότητα είναι πως ουδείς πλην του ίδιου δεν ενδιαφέρεται, για την ώρα, για την διεξαγωγή ενός τέτοιου τουρνουά.

Προσεχώς

Golden State Warriors @ Dallas Mavericks, Πέμπτη 06.01.2022, 02:30: Ο Luka Doncic επέστρεψε στα παρκέ και κόντρα στους υπερηχητικούς ως τώρα Warriors είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να δούμε σε τι κατάσταση βρίσκεται. Παράλληλα, από την πλευρά του Golden State, μετράμε ένα-ένα τα παιχνίδια για την επιστροφή του Klay Thompson, συνεπώς όποτε είμαστε “κρεμασμένοι” από τις οθόνες μας.

Milwaukee Bucks @ Brooklyn Nets, Σάββατο 08.012022, 02:30: Το πιθανό ζευγάρι των φετινών τελικών της Ανατολής αναμετράται στο Brooklyn σε μια από τις πιο must-watch αναμετρήσεις της χρονιάς. Να συντονιστείτε.

Miami Heat @ Phoenix Suns, Κυριακή 09.012022, 04:00: Η αποδεκατισμένη ομάδα των Heat επισκέπτεται μία από τις καλύτερες ομάδες του NBA και έχει ενδιαφέρον να δούμε αν ο Jimmy Butler μπορεί να δυσκολέψει τις ζωές των Chris Paul και Devin Booker. 

Διαβάσαμε, είδαμε, μας άρεσαν και σας προτείνουμε

 Για την αισιοδοξία της Λίγκας να συνεχίσει όπως και να έχει παρά τα διαρκή περιστατικά covid γράφει στους New York Times η Tania Tanguli: “N.B.A. hopefuls get their chance as a virus surge sweeps the league

Για τον στρατηγικό εμπορικό εναγκαλισμό της μαύρης κοινότητας του Detroit γράφει ο Eric Woodyard στο The Undefeated: “How the Pistons embraced Black Detroit

Μια εξαιρετική γραφική παρουσίαση των αλλαγών ανάλογα με τα plays τα τελευταία χρόνια σε σχέση με μια δεκαετία πριν έκανε ο  Todd Whitehead στο Synergy Sports: “NBA heat maps by play type

 

Σημείωση 1: Πρακτικά ωστόσο αυτό δεν θα μπορούσε να γίνει: οι Lakers δεν είχαν χώρο στο cap για να τον υπογράψουν σε συμβόλαιο, άνω του mid-level exception, ήτοι στα $5 εκατ. τον χρόνο, ποσό που δύσκολα θα δεχόταν ο DeMar. Άρα η μόνη λύση ήταν μέσω sign and trade, λύση που προέβησαν και οι Bulls. Ωστόσο το sign and trade καθιστά την ομάδα που το κάνει hardcapped και περιορίζει το μισθολόγιό της στα $132,5 εκατ. για την τρέχουσα σεζόν. Οι Lakers έχουν φέτος μισθολόγιο στα $162,5 εκατ. Άρα πρακτικά δεν γινόταν αν ο DeRozan δεν δεχόταν να πληρωθεί το ⅙ του συμβολαίου που η αγορά του έδινε.

 

 PODCASTS

Basketballguru.gr 2018 All righs reserved.      Designed and Developed by Web Rely