Τρίτη, 18 Ιουνίου 2019 10:16

7 + 1 δρόμοι για τον D'Angelo Russell

Από :

Η σεζόν που τελείωσε πριν λίγες ημέρες μου δημιούργησε μία νέα συμπάθεια, τους Brooklyn Nets, αν και τυπικά δηλώνω υποστηρικτής της απέναντι πλευράς της Νέας Υόρκης. Μερικούς μήνες πριν συζητούσαμε, μέσω δύο φανταστικών πρωταγωνιστών, του Jim και του Lou, για το πολύ όμορφο μοντέλο των Nets, την κουλτούρα που φέρνουν στην μπασκετική κουβέντα, τους πρωταγωνιστές που έβγαλαν. Όλα αυτά συνεχίζουν να ισχύουν καθώς πλησιάζουμε τις ημέρες της free agency, όταν και το franchise του Brooklyn θα προσπαθήσει να εξαργυρώσει την επιτυχημένη του πορεία με την υπογραφή ενός (ή δύο) εκ των μεγαλύτερων ελεύθερων ονομάτων. Όλα ισχύουν ακόμη, εκτός από ένα. Oι Nets δείχνουν να ‘’γράφουν’’ κανονικότατα το κερασάκι της επιτυχίας τους, τον παίκτη που γύρισε την αφήγηση γύρω από το status του με την πρώτη του παρουσία σε all-star.

Φυσικά μιλάω για τον D’ Angelo Russell. Οι φήμες για συμφωνία με τον Kyrie Irving έχουν πυκνώσει, απόλυτα λογικά αν κρίνουμε από το πόσο καλά πήγε το προηγούμενο πείραμα του Kyrie με έναν νεανικό κορμό στη Βοστώνη (παύση για ειρωνεία...). Για να μην παρεξηγηθώ, ο Irving είναι σαφώς μεγαλύτερος παίκτης από τον Russell, οι Nets μπορούν να κυνηγήσουν το δίδυμο Kyrie-KD και παρ’ ότι ο δεύτερος θα είναι εκτός για όλη την επόμενη σεζόν, να εμφανιστούν στο παρκέ πιο δυνατοί, τουλάχιστον στα χαρτιά.

Εμένα όμως αυτό με τσαντίζει, αυτό το πέταμα του Russell σε δεύτερο πλάνο, και καθώς για τους υπόλοιπους free agents έχουν γραφτεί πολλά (και θα γραφτούν μύρια περισσότερα μέχρι τις αρχές Ιουλίου), αποφάσισα να αφιερώσω μερικές λέξεις σε εκείνον, καθώς η δική του σεζόν με κέρδισε σε αντίστοιχο βαθμό με την εικόνα του συνόλου των Nets.  Ένα μίνι-παιχνίδι γύρω από το καλοκαίρι του D’Angelo, 7+1 επιλογές για τη συνέχεια της καριέρας του σε περίπτωση που το Brooklyn δεν ισοφαρίσει τις προσφορές1, με μπασκετικά αλλά και....’’στυλιστικά’’ κριτήρια. Όπως ακριβώς του αρμόζει δηλαδή.

Oι 7...

Boston Celtics

Γιατί να τον επιλέξουν: Απ’ ότι φαίνεται ο Kyrie τους χαιρετά, ο Anthony Davis θα παίζει στους Lakers και ξαφνικά τα ‘’assets’’ που μάζευε ο Danny Ainge με τόση επιμέλεια πρέπει να γίνουν (ξανά) πρωταγωνιστές. Επειδή λοιπόν δεν πιστεύω πως βλέπουν στον Terry Rozier τον βασικό guard της επόμενης ημέρας, ίσως να κυνηγήσουν έναν παίκτη με το ταλέντο και τον go-to-guy χαρακτήρα που έχει ο Russell, με την ελπίδα ο Brad Stevens να τον ανεβάσει ένα ακόμη επίπεδο.

Γιατί να τους επιλέξει εκείνος: Ιστορικό franchise, χαρακτήρας νικητή, συνδυασμός ταλέντου (Jayson Tatum-Jaylen Brown) και καλών βετεράνων (Gordon Hayward-Al Horford) και όπως επισημάνθηκε και παραπάνω, κενό στη θέση του βασικού χειριστή κατά πάσα πιθανότητα. Παίζοντας στη Βοστώνη ο D’ Angelo θα έχει την ευκαιρία για μία μακρά πορεία στην post season της Ανατολής.

Έξτρα fun στοιχεία: Όχι και πολλά. Η κουλτούρα των Celtics δεν ταιριάζει και ιδιαίτερα με το ‘’φωνακλάδικο’’ concept του Russell, πιστεύω πως οι υποστηρικτές του franchise δε θα ψηθούν ιδιαίτερα μαζί του. Επίσης νομίζω πως δεν του πάει ιδιαίτερα το πράσινο της Βοστώνης. Το ίδιο βέβαια πίστευα και για τον Kyrie.

Βαθμός: 6,5/10

Utah Jazz

Γιατί να τον επιλέξουν: H φετινή πορεία των Jazz δεν πήρε την τροπή που ίσως περίμεναν καθώς τράκαραν ξανά πάνω στους Rockets, χωρίς να έχουν να παρουσιάσουν κάποιο καλύτερο πρόσωπο ή μία πρότερη επιτυχία όπως αυτή απέναντι στους Thunder. H Utah χρειάζεται μία έξτρα απειλή και ενδεχομένως αυτή να βρίσκεται στο πρόσωπο του D’ Angelo, με το παιχνίδι να μπορεί να απελευθερώσει τον Donovan Mitchell, ο οποίος σε στιγμές δείχνει να προσπαθεί περισσότερο απ’ όσο χρειάζεται. Στα συν η φιλοσοφία και η συνολική αμυντική ικανότητα της Utah, που μπορούν να μασκαρέψουν τις αδυναμίες του Russell.

Γιατί να τους επιλέξει εκείνος: Από τη χρονιά του στο Brooklyn φάνηκε πως ο D’ Angelo για να λάμψει θέλει τον χρόνο του, το χώρο του και εμπιστοσύνη. Τρία στοιχεία που χαρίζει απλόχερα των franchise των Jazz, με τον Quin Snyder να έχει κάνει όνομα στην βελτίωση των παικτών που είχε στη διάθεσή του. Η καριέρα του Russell πιθανότατα θα ωφεληθεί  από την συνύπαρξή του με τον Snyder, αλλά και τον Donovan Mitchell, έναν σταρ στην άνοδο. Fun περιφερειακό δίδυμο.

Έξτρα fun στοιχεία: Η κουλτούρα των 90s Μορμόνων έχει δώσει τη θέση της στο ‘’Take Note’’. Τζαζ χαρακτήρας, πολύχρωμες εμφανίσεις, διάθεση για περισσότερο θόρυβο. Tαιριαστό με τον Russell, αν και η Utah σαν πόλη δεν έχει την αίγλη της NY ή του Los Angeles.

Βαθμός: 7,5/10

New York Knicks

Γιατί να τον επιλέξουν: Oκ, ήρθε το Brooklyn ξαφνικά να μας πάρει τον Kyrie και τον Durant, o Kemba (πολύ φυσιολογικά) φλερτάρει με το supermax, εμείς θα μείνουμε με το τίποτα στην Νέα Υόρκη; Οι απέναντι θα κοροιδεύουν ότι ‘’παίρνουμε ότι εκείνοι παρατάνε’’, αλλά δεν πειράζει. Βάσει ταλέντου και αξίας, ο Russell θα ήταν ο καλύτερος point guard που είχαν οι Knicks εδώ και πολλά (πολλά!) χρόνια. Μπορεί η επόμενη μέρα του franchise να μην είναι αυτό που φαντάζονταν οι υπεύθυνοι 3-4 μήνες πριν, όμως ο Russell με τον RJ Barrett και ό,τι άλλο προκύψει στη free agency (Butler; Trade για κάποιον ψηλό;) δεν είναι αρνητική κατάληξη. Το αντίθετο θα έλεγα. Αλλά οκ, τι θα έλεγε ένας φίλαθλος των Knicks, πάντα ελπίδα.

Γιατί να τους επιλέξει εκείνος: Γιατί θα μείνει στη Νέα Υόρκη, duh. Και γιατί θα πληρωθεί, λογικά κοντά στο max. Kαι γιατί θα είναι ο καλύτερος παίκτης της ομάδας, κάτι που ενδεχομένως μέσα του τον ‘’τρώει’’ λιγάκι.  A chip on his shoulder που λένε και στα μέρη του. ‘’Κάτι μπασκετικό υπάρχει μεγάλε σε όλα αυτά;’’ Όχι, όχι ιδιαίτερα. Που να ξέρω τι έχει στο μυαλό του ο Fizdale για εκείνον, θα δείξει.

Έξτρα fun στοιχεία: Η τριάδα Biggie-μαύρες φανέλες-Brooklyn θα μετατραπεί σε Nas-royal blue φανέλες-Manhattan. Still fun. Ο D’ Angelo έχει το στυλ και τον χαρακτήρα να αντέξει την ‘’Μέκκα’’ του μπάσκετμπολ. Τρελό franchise, τρελοί οπαδοί, τρελός εκείνος, άχαστος συνδυασμός.

Βαθμός: Mε διάθεση γραφικού 9/10. Λίγο πιο καθαρά 7/10.

Orlando Magic

Γιατί να τον επιλέξουν: Διάολε, ας πάρουν επιτέλους οι Magic ένα καλό guard. Επέλεξαν να προχωρήσουν χωρίς τον Oladipo και τον Elfrid Payton, στα επόμενα χρόνια έπαιζαν με κάποιους μέτριους βετεράνους, το χειμώνα έκαναν μία επένδυση στο πρότζεκτ Markelle Fultz που ακόμη όμως παραμένει στον αέρα. Φτάνει. Παίρνεις τον D’ Angelo, του δίνεις τα κλειδιά της περιφέρειας, του δίνεις και το #1 του Penny Hardaway μήπως και τον ευλογήσει (μη με βρίζετε, σας ακούω!) και προχωράς. Στα σοβαρά, σε μία ομάδα με αρκετό ταλέντο στις θέσεις των forward και των ψηλών (Gordon, Bamba, Isaac, Vucevic αν παραμείνει) λείπει ένας guard που έχει την ικανότητα να απειλεί με προσωπικό σκορ και να κατευθύνει το ρυθμό του παιχνιδιού.

Γιατί να τους επιλέξει εκείνος: Oι Magic έκαναν βήμα προς τα πάνω φέτος, με τη συμμετοχή τους στην post season μετά από αρκετά χρόνια. O D’ Angelo θα βρει στο Orlando μία ομάδα που διψά για ακόμη περισσότερα και έναν προπονητή (Steve Clifford) που έχει πρόσφατα διαχειριστεί ομάδα με βασικό δημιουργό-εκτελεστή τον point guard του και γύρω του ένα αμυντικό/αθλητικό σύνολο (Hornets με Kemba Walker). Μπορεί δίπλα στον Clifford να μην έχει την εξέλιξη που θα έχει με τον Stevens ή τον Snyder, σίγουρα όμως θα έχει από την πρώτη μέρα το ρόλο που μάλλον επιθυμεί, εκείνον του πρωταγωνιστή.

Έξτρα fun στοιχεία: Για μένα ο πιο διασκεδαστικός συνδυασμός. Συμπαθής ομάδα λόγω Shaq-Penny, ευκαιρία για τον Russell να ζήσει στην ηλιόλουστη Florida και να κάνει τη ζωάρα του. Και φυσικά αυτή η φανελάρα (!) που δείχνει να του πηγαίνει και αρκετά.

Βαθμός: 8, ίσως και 8,5/10

Indiana Pacers

Γιατί να τον επιλέξουν: H Ιndiana είναι μία δυνατή ομάδα, καλή αμυντικά, με ξεκάθαρο πρωταγωνιστή τον Victor Oladipo και παίκτες που βελτιώνονται γύρω του. Με τον Russell οι Pacers θα πρόσθεταν μία ακόμη μεγάλη απειλή στο παιχνίδι τους, η αμυντική τους ευελιξία θα κάλυπτε τις αδυναμίες του (όπως και στη Utah), ενώ ο συνδυασμός στην περιφέρεια με τον Dipo δείχνει ο πιο ταιριαστός από όσους αναφέρονται σε αυτό το κείμενο. Ενεργητικός στο παιχνίδι και πράος στο στυλ ο Oladipo, ‘’ράθυμος’’ στο παιχνίδι αλλά φωνακλάς στο στυλ ο Russell, ωραίο δίδυμο, σα να συμπληρώνει ο ένας τον άλλον.

Γιατί να τους επιλέξει εκείνος: Γιατί λογικά θα του δώσουν αυτό που του λείπει στην καριέρα του ως τώρα. Σταθερότητα. Να μείνει σε ένα μέρος που τον εμπιστεύονται 3-4 χρόνια, να βελτιωθεί, να μετρήσει τις δυνάμεις του. Όλα αυτά πλαισιωμένα από ένα καλό σύνολο και έναν ακόμη σταρ που θα έχει τα φώτα πάνω του, ίσως και σε μεγαλύτερο βαθμό από τον ίδιο. Το τελευταίο ίσως να του κάνει και καλό.

Έξτρα fun στοιχεία: Λίγα, αλλά η Indiana είναι κλασσική μπασκετούπολη που ‘’ψοφάει’’ για επιτυχίες και στηρίζει τους πρωταγωνιστές της ομάδας. Επίσης η Hickory εμφάνιση, μία από τις σταθερές αξίες. Μια χαρά είμαστε εδώ.

Βαθμός: 8,5/10

Phoenix Suns

Γιατί να τον επιλέξουν: Οι Suns έχουν φαγωθεί να βάλουν έναν καλό point guard δίπλα στον Booker και παράλληλα φαίνονται διατεθειμένοι να του κάνουν όλες τις χάρες ως franchise cornerstone, υποθέτω λοιπόν πως η προσθήκη του κολλητού του θα τον χαροποιούσε ιδιαίτερα. Επίσης μία ομάδα με Booker, Russell, Ayton, Bridges, Oubre και ότι άλλο διαλέξουν στο φετινό draft ξεχειλίζει από ταλέντο. Μέχρι εκεί για μένα. Δεν μπορώ να δω πως θα συνυπάρξει μπασκετικά με τον Booker, ποιοι θα είναι οι ρόλοι, πως θα αξιοποιηθεί ο Ayton, γενικά όπως έχουμε συζητήσει ξανά στο παρελθόν οι Suns και η λογική είναι λίγο τσακωμένοι τον τελευταίο καιρό. Με τον Russell θα το λύσουν;

Γιατί να τους επιλέξει εκείνος: Οι Suns θα του προσφέρουν αρκετά χρήματα, σίγουρη θέση βασικού χειριστή και μία ομάδα με την οποία ταιριάζει ηλικιακά και σε στόχους. Πάλι, μέχρι εδώ. Δεν ξέρω πως το παιχνίδι του θα κολλήσει με τους υπόλοιπους και αν το παραδοσιακά ‘’γρήγορο’’ στυλ του Phoenix θα δέσει με το δικό του.

Έξτρα fun στοιχεία: Αrizona, ζέστη, ερημικές περιοχές κοντά, ελάχιστα πράγματα για την περσόνα του D’ Angelo. Ζόρικα κόλπα. Τουλάχιστον έχει υπάρξει σοβαρή αναβάθμιση στο αισθητικό κομμάτι, γιατί οι φανέλες τους προ διετίας-τριετίας δεν βλέπονταν. Φεύγεις από το Brooklyn για το Phoenix, δεν είναι ότι πας και σε ομαδάρα, πόσο χαρούμενος να είσαι;

Βαθμός: 6,5/10

Minnesota Timberwolves

Γιατί να τον επιλέξουν: Γιατί εδώ παίζει ο άλλος κολλητός, ο Karl Anthony Towns, τον οποίον μετά τη φυγή Butler οι Wolves τοποθέτησαν ξεκάθαρα στο #1 και δικαίως. Σε αντίθεση λοιπόν με τον Booker, το παιχνίδι των Russell-Towns κολλάει περισσότερο και ο συνδυασμός ψηλού-κοντού φαίνεται (στα χαρτιά τουλάχιστον) πολύ δυνατός. Πιστεύω πως αργά ή γρήγορα οι δύο τους θα θελήσουν να παίξουν μαζί, οπότε γιατί να μην το δοκιμάσει η Minnesota; To μόνο πρόβλημα είναι ότι ‘’δε βγαίνουν τα κουκιά’’ οικονομικά ακόμη, εκτός και αν καταφέρουν να ξεφορτωθούν το συμβόλαιο του Jeff Teague. Ή να προχωρήσουν από το πρότζεκτ Wiggins, το οποίο προσωπικά δε θα με χαλούσε και πολύ.

Γιατί να τους επιλέξει εκείνος: Eπιστρέφουμε στον συνδυασμό με τον KAT, αλλά πραγματικά αυτός είναι ο πιο δυνατός λόγος ώστε να συνεχίσει την καριέρα του ο Russell εκεί. Αμφότεροι 23, με μπόλικο ταλέντο και πολύ χρόνο μπροστά τους, σε έναν συνδυασμό που έχουμε δει και στο παρελθόν ότι δουλεύει όσον αφορά τη ‘’δόξα’’ (εντάξει, εκτός αν μιλάμε για τον Kobe και τον Shaq). Φυσικά αν η Minnesota καταφέρει να ανοίξει χώρο για εκείνον χωρίς να δώσει κάποιον εκ των Wiggins-Covington-Saric, οι λόγοι αυτόματα αυξάνονται. Η Μinnesota είναι κάπως αντιτουριστική, αλλά για την μπασκετική εξέλιξη του D’Angelo είναι δυνατός παίκτης.

Έξτρα fun στοιχεία: Η ωραία φανέλα από την εποχή του Garnett που επέστρεψε φέτος. Kαι οι αντιδράσεις του συνοδοιπόρου στο Basketball Guru και υποστηρικτή των Timberwolves, Λεωνίδα, ο οποίος δεν είναι και ο μεγαλύτερος φαν του D’Angelo εκεί έξω. Να έχουμε και κάτι να διαφωνούμε.

Bαθμός: 8/10 για μένα, 7/10 για τον Λεωνίδα.

...και το +1:

Los Angeles Lakers

Εδώ δε χρειάζεται ούτε ‘’γιατί να τον προτιμήσουν’’, ούτε γιατί να τους διαλέξει εκείνος, ούτε έξτρα στοιχεία ούτε τίποτα άλλο. Ο άσωτος υιός (κλισέ, αλλά δεχτείτε το παρακαλώ) επιστρέφει στην ομάδα που τον έκανε draft. Δεν υπάρχει πια Magic, δεν υπάρχει Lonzo Ball, δεν υπάρχουν όλοι εκείνοι που ήταν παρόντες στο σκάνδαλο που ουσιαστικά αποτέλεσε έναν από τους βασικούς λόγους για να φύγει από τους Lakers. Υπάρχει LeBron, Anthony Davis και ένα σύνολο που θέλει να κατακτήσει τη Δύση άμεσα και ίσως στραφεί στον D’Angelo στη (λογική) περίπτωση που κανένας εκ των Kyrie-Kemba δεν υπογράψει στο Los Angeles. Κούγκι. 

1. O D’ Angelo Russell είναι restricted free agent. Mε απλά λόγια, εάν οι Nets το επιθυμούν (που βασικά σημαίνει ότι δεν πέτυχαν συμφωνία με τους πρώτους στόχους τους) ισοφαρίζουν οποιαδήποτε προσφορά και ο παίκτης μένει στο Brooklyn.

Σχετικά Άρθρα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « We the North BG Mock Draft 2019 »

 

 PODCASTS

Basketballguru.gr 2018 All righs reserved.      Designed and Developed by Web Rely