Δευτέρα, 24 Δεκεμβρίου 2018 09:34

Αll I want for Christmas is...

Aπό :

Χριστούγεννα είναι η εποχή που (ελάτε, μην ντρέπεστε να το παραδεχτείτε…) γινόμαστε πάλι παιδιά. Εντάξει, μικρά παιδιά γιατί κάποιοι μαντράχαλοι δεν μεγαλώνουμε ποτέ.

Μέρες που είναι λοιπόν, εμείς εδώ στο #BGuru είπαμε να κάνουμε μία μικρή διαολιά. Βάλαμε λυτούς και δεμένους, βρήκαμε τις καλύτερες άκρες που θα μπορούσαμε, ενεργοποιήσαμε παλιούς και δοκιμασμένους «συνδέσμους» στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα, αλλά τα καταφέραμε!

Παρακολουθήσαμε λοιπόν τους 16 προπονητές των ομάδων της Ευρωλίγκα την ώρα που κρυφά-κρυφά και μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας έριχναν στον ειδικό κάδο τα γράμματά τους για τον Αη-Βασίλη και καταφέραμε να μάθουμε όλες τους τις ευχές ενόψει του νέου έτους. Τι ακριβώς ζήτησαν από τον ασπρομάλλη κύριο με την πλούσια γενειάδα για τα φετινά Χριστούγεννα. Χωρίς περιστροφές λοιπόν και με τυχαία σειρά σας τις αποκαλύπτουμε! Καλές γιορτές…

Mιλάνο - «Βάλε μπόλικη κυρ Βασίλη, από τη γυαλιστερή»

Buona sera Σάντα Κλάους, είμαι ο Σιμόνε. Γιορτινές μέρες έρχονται και αποφάσισα να σου στείλω αυτή την μικρή επιστολή, ζητώντας σου δύο-τρία μικροπράγματα. Μιας και ο Τζόρτζιο έχει επενδύσει κάποια χρήματα πέρα από το χώρο της μόδας και στο δίδυμο των Νέντοβιτς-Τζέιμς, να είναι υγιής ο πρώτος, αφού έχει χάσει αρκετά παιχνίδια έως τώρα. Επίσης, να μας δίνεται η δυνατότητα να παίζουμε με δύο μπάλες όταν τα παιχνίδια φτάνουν στο τέλος τους, αφού ο Μάικ δεν την δίνει ούτε στο αριστερό του, πόσο δε στα άλλα παιδιά. Ακόμα θα θέλαμε να του φέρεις ένα καλύτερο κινητό μιας και δεν μπορεί να κάνει multitasking ταυτόχρονα σε τουίτερ και ίνσταγκραμ. Α, και μην ξεχάσεις το μπολ με τη μπριγιαντίνη. - P.S.

Μπάγερν - «Κράτα λίγο τη μπύρα μου»

«Ελα τώρα, ποιο ποδόσφαιρο. Τόσα Τσαμπιολι έχουμε πάρει, δεν ασχολούμαστε άλλο, ας πάρει και κάνας άλλος αρκεί να φοράει τα ίδια χρώματα με εμάς. Σαν τη Λίβερπουλ ένα πράγμα. Κόκκινα να είναι σαν του Ερυθρού Αστέρα» σκέφτηκε φωναχτά γράφοντας τη Χριστουγεννιάτικη κάρτα προς τον μουσάτο «Άγιο» ο Ράντονιτς. «Δώσε μου έναν ακόμη παίκτη-δώρο σαν αυτό του Ντέρικ Ουίλιαμς να μπούμε στην 8αδα της Ευρωλίγκα και εγώ θα πίνω μόνο κοακόλα» έγραψε αυθόρμητα προσέχοντας να μη λερώσει με τα λαδωμένα από τα bratwurst δάχτυλά του τον φάκελο πίνοντας την τελευταία γουλιά από τη weiss του. - Γ.Ψ.

Μπουντούσνοστ- «Είμαι fashion icon, τι να κάνω;»

Άγιε Βασίλη μου, Αλεξάνταρ Nτζίκιτς εδώ, ο αγαπημένος προπονητής όλων. Δε θα σου ζητήσω κάποιον παίχτη, πήραμε δύο άλλωστε, ας είναι καλά ο άγιος Μίσκο που τους παίρνει από τη μία και τους φέρνει στην άλλη ομάδα (του). Δύο μικρά πραγματάκια θέλω μόνο. Πρώτον, να βάλεις λίγο μεγαλύτερη λογική στο παιχνίδι του τρελο-Γάλλου του Τζάκσον, που σουτάρει με 48% τρίποντα και 39% δίποντα ο αθεόφοβος. Δεύτερον, 2-3 πουκάμισα και γιλέκα, έτσι ''αεράτα'' που τα φοράω, να ενισχύσουμε το στυλ που με έχει κάνει είδωλο στα μάτια του κόσμου. - Δ.Χ.

Nταρουσάφακα - Oguz Savas, mr moustache

«Να ‘χαμε, τι να ΄χαμε… Βασικά κάνα φίλαθλο ακόμη γιατί δεν πάει άλλο με τις σβηστές λάμπες στο γήπεδο. Είπαμε, να κάνουμε οικονομία αφού χάσαμε τη Dogus, να μη φαίνονται οι χιλιάδες άδειες θέσεις όπως έκανε καλή της ώρα η Εφές στο αλήστου μνήμης πλέον Αμπντί Ιπεκτσί, αλλά δεν γίνεται να παίζουμε άλλο μεταξύ συγγενών και φίλων». Ο Σελτσούκ Ερνάκ (δεν) είδε φως και μπήκε στον πάγκο της Νταρουσάφακα ελπίζοντας πως ο νέος χρόνος θα του φέρει κάτι καλύτερο από τη (σίγουρη) τελευταία θέση της βαθμολογίας της Ευρωλίγκα. «Με τον Ζάνις, τον Τονιντάγκλας, τον ΜακΚάλουμ και τ’ άλλα παιδιά» άρχισε να μουρμουρίζει πριν θυμηθεί ότι ξέχασε από τους στίχους τον Ογκούζ τον Σαβάς. Φωτιά θα πέσει να τον κάψει πρωτοχρονιάτικα…-  Γ.Ψ.

Μπαρτσελόνα - «Βάλτε μέσα τον Aleix»

Από τον Papá Noel οι φίλοι της ομάδας ζήτησαν να τους φέρει έναν Messi για το τμήμα μπάσκετ. Δηλαδή τον Lebron James. Βλέπετε πλέον όλοι έχουν πάρει χαμπάρι, ότι μέχρι το 2021 που θα τελειώσει η θητεία του Josep Maria Bartomeu, ο μόνος τρόπος για να δούνε το μπασκετικό τμήμα ανταγωνιστικό είναι να έρθει ένας τέτοιος παίκτης που με την απόδοσή του θα υπερκαλύψει τα λάθη της διοίκησης. Αρκεί να μην προέρχεται από την ακαδημία του συλλόγου, γιατί τότε σίγουρα θα καταλήξει να παίζει αλλού όπως έγινε με τους Orio Pauli (Gran Canaria), Marc Garcia , Moussa Diagne (Andorra), Marc Garcia (Fuenlabrada), Stefan Peno (Alba Berlin), Rodions Kurucs (Nets). - L.T.

Εφές - «Guru, θα (με) σέβεσαι…»

Aγαπητέ Άγιε Βασίλη ή Σάντα Κλάους, Εργκίν εδώ. Καθώς έρχεσαι από την Καισαρεία, δε ζητώ πολλά. Ένα τρόπαιο μου λείπει, όπως προφανώς με άκουσες να δηλώνω πρόσφατα σε συνέντευξη τύπου σε αγώνα της Ευρωλίγκα.  Παρουσιάζουμε εξαιρετική εικόνα, έχω κάνει τον Μίτσιτς να παίζει σαν MVP , είμαι πιο «ζεν» από ποτέ και ελπίζω να συνεχιστεί αυτή η εικόνα και την άνοιξη, ώστε να συνεχίζει ο μοναδικός γκουροφάν μου, Πιτ, να κοροϊδεύει τους άπιστους στο σάιτ. Επίσης, αν είναι εύκολο, πρότεινέ μου και ένα μαγαζί για να τρώω καλά Πολίτικα γλυκά όταν επισκέπτομαι την Ελλάδα γιατί ρώτησα τον Γκουρού και άκρη δεν έβγαλα. - P.S.

Aγαπητέ Άγιε Βασίλη ή Σάντα Κλάους, Εργκίν εδώ. Καθώς έρχεσαι από την Καισαρεία, δε ζητώ πολλά. Ένα τρόπαιο μου λείπει, όπως προφανώς με άκουσες να δηλώνω πρόσφατα σε συνέντευξη τύπου σε αγώνα της Ευρωλίγκα.  Παρουσιάζουμε εξαιρετική εικόνα, έχω κάνει τον Μίτσιτς να παίζει σαν MVP , είμαι πιο «ζεν» από ποτέ και ελπίζω να συνεχιστεί αυτή η εικόνα και την άνοιξη, ώστε να συνεχίζει ο μοναδικός γκουροφάν μου, Πιτ, να κοροϊδεύει τους άπιστους στο σάιτ. Επίσης, αν είναι εύκολο, πρότεινέ μου και ένα μαγαζί για να τρώω καλά Πολίτικα γλυκά όταν επισκέπτομαι την Ελλάδα γιατί ρώτησα τον Γκουρού και άκρη δεν έβγαλα. - P.S.

Μπασκόνια - «Ο Άνταμ ο Bomb»

Σάντα, Βέλιμιρ Περάσοβιτς εδώ. Ο τρελός ο Κερεχέτα έστειλε τον Μαρτίνεθ και κάπως έτσι βρίσκομαι στην όμορφη χώρα των Βάσκων, για τρίτη φορά. Μόνο που τώρα το φάιναλ-4 θα γίνει εδώ και οι παλαβοί ονειρεύονται να βρεθούμε στην τετράδα. Για αυτό, σε παρακαλώ, πείσε τον Ντάριους Άνταμς να γυρίσει, αφού του λείπει η Ευρωλίγκα. Φερ’ τον εσύ και θα τον κάνω τριάδα με Χίλιαρντ-Τζάνινγκ στην περιφέρεια, θα ξεχάσουν την ομάδα του ‘16. Θα πάμε στη Βιτόρια (α, ναι, ξέχασα, εδώ είμαστε…) και θα το πάρουμε! - Δ.Χ.

Χίμκι - «Ράντολφ, το ελαφάκι»

Υποψιάζομαι πως ο Γιώργος Μπαρτζωκας θα ήθελε ο Άη Βασίλης να είναι ο Πάμπλο Λάσο, καθώς αν υποθέσουμε ότι ο Άη Βασιλης δεν χαλάει χατίρι, τότε αυτή θα ήταν η μοναδική συνθήκη κατά την οποία δεν θα του έλεγε κανένας όχι στο να πάρει στην Χίμκι τον Άντονι Ραντολφ, δηλαδή τον παίκτη που ενσωματώνει  όσο κάνεις άλλος την ιδέα που έχει ο Έλληνας κόουτς για το μπάσκετ. Βέβαια αυτό δε γίνεται όπως είναι τα πράγματα τώρα, διότι ο Άη Βασίλης θα πάει να κλέψει τον Ραντολφ και ο Λάσο δεν θα τον αφήσει, εκτός κι αν φυσικά ο Μπαρτζώκας ζητήσει από τον Άη Βασίλη να γίνει ο Λάσο, πράγμα που όμως φαίνεται μεγάλο μπλέξιμο. Ας γυρίσει ο Σβεντ και βλέπουμε. - G.B.

Ολυμπιακός - «Τι να μας πεις ρε Αη Βασίλη»

Ανακοίνωση για τα Χριστούγεννα, ΚΑΕ Ολυμπιακός : «Δεν θέλουμε τίποτα από τον Άη Βασίλη. Είμαστε η καλύτερη ομάδα της δεκαετίας, έχουμε ένα πλάνο καινοτόμο για την Ευρώπη και θα επιμείνουμε σε αυτό. Τόσα χρόνια, έχοντας κερδίσει δυο φορές την Ευρωλίγκα και έχοντας πάει άλλες τρεις σε τελικό, μάθαμε να παλεύουμε κόντρα σε δαίμονες, με χαμηλότερο προϋπολογισμό από τον ανταγωνισμό. Ο Ολυμπιακός δεν έχει ανάγκη κανέναν, ούτε καν φέτος που προσπαθεί να πετύχει ίσως την πιο δύσκολη από τις αμέτρητες πρόσφατες υπερβάσεις του. Δεν θα καταφύγουμε σε πρακτικές άλλων ομάδων». - G.B.

ΤΣΣΚΑ - #жесткий каргиол

Ξέρετε τι μου θυμίζει; Οι παλιότεροι σίγουρα θα θυμάστε τα Χριστούγεννα του Ritchie Rich, του πλουσιόπαιδου που οι γονείς του του παρείχαν ό,τι υλικό αγαθό επιθυμούσε. Παρόλα αυτά κάτι του έλειπε και δεν μπορούσε να το αναπληρώσει εύκολα. Οι φίλοι και η αγάπη που θα έπαιρνε από αυτούς. Αυτό είναι και το “All I want for Christmas” για την ομάδα του στρατού. Φίλαθλοι, καυτή έδρα, αγάπη και στήριξη στην ομάδα, μιας που η κρύα Megasport Arena δεν αποτελεί και κάποιο ιδιαίτερο φόβητρο, πέρα από την εγνωσμένη, φυσικά, αξία της ομάδας. Ίσως κάπου εκεί να μπορούσε το δώρο να ήταν ο σκληρός καριόλης Δημήτρης Αγραβάνης με κόκκινο φιόγκο, ώστε να δώσει το απαραίτητο μίγμα αγάπης, ερωτισμού, και σκληράδας στο 4 που επίσης σαν να απουσιάζει ενίοτε, και να… tous arrostisei. - Κ.G.

Ζαλγκίρις - «Φάε τη σκόνη μας ασπρογένη»

Άγιε Βασίλη, ξέρουμε πως ένα τοτέμ του καταναλωτισμού, όπως εσύ, θα συμπαθείς περισσότερο ομάδες όπως η Φενέρ, η Ρεάλ, η ΤΣΣΚΑ και διάφορες άλλες . Ομάδες που έχουν τα μέσα να αποκτούν ό,τι θέλουν και όποτε το θέλουν και που ακόμα και τα Χριστούγεννα, ότι και να σου ζητήσουν, θα το έχουν. Ξέρουμε πόσο πολύ αγαπάς τις «μεγάλες αγορές» και πως όταν θέλει να σε βρει κανείς, σε αυτές πρέπει να σε ψάξει, όχι στο Κάουνας, το Βελιγράδι ή την Ποντγκόριτσα. Γι’ αυτό λοιπόν, Άγιε, σου γράφουμε αυτό το γράμμα όχι για να σου ζητήσουμε κάτι, αλλά για να σου ξεκαθαρίσουμε ότι σε έχουμε χεσμένο! Δεν περιμένουμε τίποτα από εσένα, θα συνεχίσουμε να λατρεύουμε αυτό το άθλημα και την ομάδα μας, να γεμίζουμε ασφυκτικά το γήπεδο και να συζητάμε για το μπάσκετ σε κάθε γωνιά της πόλης, είτε είμαστε πρώτοι, είτε τελευταίοι! - P.S.

Φενέρ - “Kathe fora pou se thymamai…”

Φίλε Άγιε Βασίλη, καλά μας τα πήγες πέρσι αν και στο τέλος μας την έκανε τη ζημιά ο φίλος μου ο Πάμπλο κι εκείνος ο μικρός από τη Σλοβενία που του είχες δώσει. Φέτος όμως εμείς είμαστε τα καλύτερα παιδιά, έχουμε πάει σε όλη την Ευρώπη και κάνουμε ό,τι πρέπει. Κακή κουβέντα δεν λέμε, 7 διπλά έχουμε πάρει, μόνο εκείνος ο φίλος σου από την άλλη πλευρά της πόλης μας έχει κερδίσει.  Το μόνο που θα ζητήσω για φέτος είναι έναν ταξιδιωτικό οδηγό για την Βασκονία, έχω πάει αρκετές φορές είναι η αλήθεια, αλλά φέτος σκέφτομαι να κάτσω κάνα τριήμερο, να δω και τα αξιοθέατα. Α και το τελευταίο CD του φίλου μου του Αντώνη του Ρέμου. - Δ.Β.

Ρεάλ - «Αγιε μου, κλωνοποίησα τον Σέρχιο»

Κοζέρ, Καμπάτσο, Κάρολ, Γιουλ. Αυτά είναι τα γκαρντ της πιο φορμαρισμένης, ίσως, ομάδας αυτή τη στιγμή στην Ευρωλίγκα. Κάτι λείπει, δε νομίζετε; Θα μπορέσουν να είναι όλοι καλά μέχρι το τέλος ή θα υπάρχουν απουσίες που θα χαλάσουν το ρυθμό των παικτών και εν γένει της ομάδας; Μέχρι τώρα η Ρεάλ είχε αρκετές απουσίες και παλεύει με νύχια και με δόντια να πάρει τον τίτλο της πιο άτυχης (sic) ομάδας από τους Πειραιώτες. Ε λοιπόν, αυτό δε θα επιτρέψουμε να γίνει με τη βοήθεια του Santa. Έναν κλώνο Sergio Llull (μην κάνουμε μισές δουλειές) και γρήγορα παρακαλώ στη «Βασίλισσα» ώστε να πάρει και δεύτερο συνεχόμενο τρόπαιο, να μην πολυπαίρνουμε αέρα κι εμείς οι ερυθρόλευκοι με τα «κατορθώματα». - Κ.G.

Παναθηναϊκός - «Σεβασμός στην 3η ηλικία»

Dear Santa, Ρικ εδώ. Ξέρω, ξέρω, δεν ήμουν το καλύτερο παιδί τα προηγούμενα χρόνια, αλλά από τη στιγμή που κάνω μια νέα αρχή, σκέφτηκα ότι θα με βοηθήσεις να σταθώ στα πόδια μου. Για αυτό λοιπόν σου ζητώ για το νέο έτος να μου δώσεις μια ευκαιρία να προπονήσω μια νέα ομάδα. Ακόμη κι αν δεν είναι στις Η.Π.Α. Εχω ακούσει για ένα ωραίο πρωτάθλημα που έχουν στην Ευρώπη. Εάν βρεις κάποια ομάδα με νέους παίκτες, πολλούς και καλούς σουτέρ και σταθερή διοίκηση, θα ήμουν ευγνώμων. Ελπίζω, τα κακά που έκανα τα προηγούμενα χρόνια να μη σε επηρεάσουν. Άνθρωποι είμαστε εξάλλου. - Δ.Β.

Γκραν Κανάρια - “Beam me up Scotty”

Μια μηχανή τηλεμεταφοράς και γρήγορα μάλιστα. Σαν αυτή που είχαν στο Star Trek και μπορούσαν να μετακινηθούν από το ένα σημείο στο άλλο μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Παναγιώτη, η ομάδα από τα Κανάρια θα ταξιδέψει περισσότερο από 111.000 χιλιόμετρα μέσα στη χρονιά και η κούραση που αυτά επιφέρουν φαίνεται ήδη στα αποτελέσματα (5-9 στην EL, 4-8 στην ACB). Αν μπορούσαν να μεταφέρονται πιο γρήγορα, οι παίκτες θα ήταν πιο ξεκούραστοι και ίσως να έβρισκαν και χρόνο για καμιά προπόνηση, που όσο να πει κανείς, όλο και βοηθάει. - L.T.

Μακάμπι - «Τον χάσαμε τον κορμό πατριώτη»

Η ένδοξη ομάδα μας έχει περιέλθει σε παρακμή τα τελευταία χρόνια, θα το έχεις παρατηρήσει. Δεν χάνουμε όμως την ελπίδα μας, καθώς όπως θα έχεις διαπιστώσει, κατά κάποιον τρόπο εμείς και εσύ είμαστε στην ίδια πλευρά, αυτή των δυνατών. Προσβλέπουμε επομένως στη βοήθειά σου. Σάντα, πρέπει να ξαναπάμε σε φάιναλ φορ. Φώτισε σε παρακαλούμε τον Γιάννη Σφαιρόπουλο, ώστε να μας βάλει σε μια σειρά, ευλόγησε τους Αμερικανούς παίκτες μας, κέρασέ τους μία coca cola, make them feel like home. Αφου ξεμπερδέψεις με όλα αυτά, λύσε μας και το μεγάλο μας πρόβλημα: κάνε Άγιε μας να ξαναβγούν Ισραηλινοί παίκτες άξιοι να σταθούν στο επίπεδο της Ευρωλίγκας, μπας και επιτέλους φτιάξουμε και μεις ξανά έναν κορμό, γιατί τα τελευταία χρόνια ο μόνος κορμός που φτιάχνουμε, είναι σοκολάτας. Γκόσαμε άγιε…- P.S.

Basketballguru.gr 2018 All righs reserved.      Designed and Developed by Web Rely